Кан - филмовият град на Френската ривиера - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кан - филмовият град на Френската ривиера
Автор: Peika.bg
Кан - филмовият град на Френската ривиера

Кан е най-известен с това, че ежегодно, през месец май, градът е домакин на Международния филмов фестивал.

Тогава той се превръща в една от „най-горещите” точки в Европа и една от най-атрактивните дестинации на Френската Ривиера.

Кан е изискан курорт, в който туристите могат да се насладят на 12 часа слънце през лятото и на мек средиземноморски климат през останалото време от годината, на прелестни плажове и множество заведения, хотели и бутици. Освен това в Кан можете да се полюбувате на един прелестен пейзаж от луксозни вили, издигащи се на фона на безброй бели яхти, акостирали в пристанището на курорта.

Можете да посетите и легендарния остров Сейнт Маргьорит, на който в продължение на 11 години е бил затворен „Човекът с желязната маска”. Също така можете да се впуснете в някой от многобройните фестивали, които се организират в Кан. Със сигурност, дори просто да минете през града само за няколко часа, ще бъдете погълнати от екзотичната атмосфера и туристическата глъчка, които струят от всяко ъгълче на френския курорт.

Кан - филмовият град на Френската ривиера


Кан се намира на Ривиерата в Южна Франция, в департамента Морски Алпи. Той е част от провинция Алпи Кот Д’азур и е само на 24 км от международното летище, което годишно посреща около 10 млн. пасажери. 

За разлика от повечето европейски градове, Кан не предлага кой знае какво изобилие от старинни артефакти. Това обаче не означава, че там няма какво да се види. Напротив. Крайбрежната улица „Ла Кроазет“ сама по себе си е забележителна. Плажовете, осеяни с палми, сгушените между тях заведения, величествените хотели и яхтеното пристанище са достатъчно живописна гледка, която предразполага към комфорт и спокойствие.

Ако се изкачите до стария град Сюке ще можете да разгледате укрепителната кула и параклиса на Св. Ана, които днес са превърнати в музей. Също така можете да посетите Музея на изкуството и историята на старинните провансалски къщи, който е разположен в имение от XVIII в., където има изложени експонати от античността до наши дни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин