Кап Кана – „Сървайвър“ за едни и луксозна почивка за други! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кап Кана – „Сървайвър“ за едни и луксозна почивка за други!
Автор: Peika.bg
Кап Кана – „Сървайвър“ за едни и луксозна почивка за други!
Снимка: http://capcana.com/

Лазурно море,  безкраен плаж от фин бял пясък, величествени палми и зелени поляни – точно така изглежда райското кътче – Кап Кана.

Това приказно местенце се намира в източната част на Доминиканската република и може да ви изглежда познато, тъй като именно там се снимаха два сезона от българския вариант на риалити шоуто „Сървайвър“. Ако се озовете там обаче, изобщо няма да ви се наложи да „оцелявате“, защото със сигурност ще бъдете поглезени с всевъзможни екзотични удоволствия.

2/3 от Доминиканската република се намира на остров Еспаньола (вторият по големина остров от архипелага на Големите антилски острови), а другата 1/3 се заема от Хаити. Доминикана е втора по големина сред антилските държави след Куба, нейната столица е Санто Доминго, а населението на страната е под 10 млн. души.

Няма значение кога ще си изберете да посетите Кап Кана, тъй като там 365 дни годишно е само лято. В Кап Кана е събран и целият лукс, който можете да си представите: бистри води, където може да срещнете едни от най-скъпите яхти в света, луксозни бутикови хотели, голф игрища от най-висок клас. Това може ви обяснява защо мястото е сред най-добрите туристически дестинации в света.

Кап Кана – „Сървайвър“ за едни и луксозна почивка за други!
Снимка: http://capcana.com/


Кап Кана може да се похвали с изключителна природа, а местните се стараят да съхранят максимално нейната чистота и автентичност, строейки природосъобразно. Именно това е мястото, където може да си подарите луксозна почивка и да намерите елегантни бутици, изискани ресторанти, първокласни спа центрове и шумни и цветни нощни клубове.

А за феновете на голфа това наистина е райско кътче, тъй като Кап Кана разполага с 5 игрища, някои от които сред 10-те най-добри на Карибите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин