Капана в Пловдив става квартал на творческите индустрии - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Капана в Пловдив става квартал на творческите индустрии

Квартал Капана е мястото в Пловдив, в което уличките се пресичат под необичайни ъгли, от векове носят имена на занаяти (Абаджийска, Златарска...), а в днешно време са сравнително пусти (на фона на кипящия живот около тях). Има няколко нощни заведения, няколко магазина и много изоставени, рушащи се сгради с пълзящи растения по тях.


От 2014 г. обаче нещо хубаво има да се случва тук – платформата за съвременни изкуства „Едно“ (някога списание „Едно“) стартира съвместно с Пловдивската община превръщането на Капана в първия квартал на творческите индустрии у нас.

Капана ще е сърцето на трите фестивала на платформата, които вече имат нови имена. Sofia Design Week, Sofia Architecture Week и Sofia Dance Week се превръщат в One Design Week, One Architecture Week и One Dance Week.

В рамките на трите фестивала в Капана ще бъдат проведени изложби, работилници, акции на открито, дискусии, презентации и предствления. Началният план за Капана е само за една година, а в бъдеще идеята е да се развие като устойчив и самостоятелен градски креативен център.

Прочетете за историята на Капана.

Разходете се из уличките на Капана, за да почувствате и вие особената му атмосфера - в галерията!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин