Карнавалът във Венеция 2013 (снимки) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Карнавалът във Венеция 2013 (снимки)
Автор: Peika.bg

Карнавалът на карнавалите в Европа – този във Венеция, не престава да удивлява, да предизвиква искрено възхищение всяка следваща година. През изминалия уикенд беше официалното откриване на тазгодишното издание, като темата беше Цветове. „Изживяхме една черно-бяла година, много тъжна година. Затова е редно на този карнавал да искрят цветове“, заяви арт директорът на карнавала Давиде Рампело.

*

ЛЮБОПИТНО

Датата на Карнавала се мени всяка година. Вижте тук датите на карнавала във Венеция за тази година!

*

Цветните тържества по улиците на Венеция продължават до 12 февруари, когато започват Великденските пости по католическия календар.

Според легендите за първи път нещо като предшественик на карнавала се провежда през 1162 г. в чест на военна победа на Венеция. Тогава всички жители на града се събрали на площад Сан Марко, радвали се и танцували. Постепенно това се превърнало в традиция, дрехите ставали все по-пищни, а по време на Ренесанса това пиршество на цветове, плът и разгулно поведение достига върха си. И така (с някои прекъсвания) до днес. 

Заповядайте в галерията от откриването на карнавала във Венеция през 2013 г.

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие по света и у нас!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин