Къщата на Марк Твен в Хартфорт - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къщата на Марк Твен в Хартфорт
Автор: Виктория Трифонова

Можеш да бъдеш вечно млад, ако живееш порядъчно, ядеш бавно, работиш умерено, спиш достатъчно и… криеш възрастта си“. Това е една от многото мъдри и закачливи мисли на великия американски писател Марк Твен.


Ако и вие като мен сте невероятни почитатели на Хъкълбери Фин, то ето едно място, което задължително трябва да посетите. Това е къщата-музей на Марк Твен в Хартфорт, Кънектикът, в САЩ. Къщата във викториански стил е била завършена през 1874 г. Домът, в който се е родил образът на Том Сойер, разполага с 25 стаи, 3 етажа, голяма веранда и един от първите телефони.

Според слухове къщата е построена с идеята да наподобява лодка, въпреки че това не става ясно от пръв поглед.

Вътрешният дизайн е направен от същите декоратори, които са обзавели и част от Белия дом. Първият етаж е обзаведен с мотиви от Мароко, Индия, Япония, Китай и Турция. Ако сега не ви се прииска да посетите къщата, тогава не знам кога.

Между стените на тази луксозна къща Марк Твен е написал едни от най-емблематичните си творби, сред които „Приключенията на Том Сойер“ и „Приключенията на Хъкълбери Фин“. За жалост, поради загубата на дъщеря си и влошилото се финансово състояние, семейството е било принудено да замине за Европа в края на 19-и век и да продаде къщата.

Днес домът е национална забележителност и повод за гордост на всеки американец. Колкото до музея, той е отваря врати през 2003 г. Къщата-музей предлага на посетителите да научат повече за автора и семейството му и да усетят магията около гения на Марк Твен.

Информация за билети, адрес и работно време на Музея на Марк Твен ще откриете тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин