Къщичка за книги и пътешествия на Peika.bg - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къщичка за книги и пътешествия на Peika.bg
Автор: Мария Ангелова

Разказвали сме ви за много симпатични къщички за книги из цяла България, от декември 2014 г. съществува една специална - къщичката за книги и пътешествия на Peika.bg.

В нея всеки може да се отправи на своето книжно пътешествие, когато не е на истинско такова. Принципът е същият като при останалите книжни къщички: взимаш, за да почетеш, после връщаш. А може и само да оставиш четиво, което знаеш, че вече няма да разгърнеш - за някого то може да е съкровище.

Вътре сме събрали предимно книги за пътешествия, предоставени от нашите приятели от издателство "Изток-Запад" и издателство "Слънце", както и многократно прелиствани заглавия от личните библиотеки на екипа на Peika.bg. От преминаващите читатели обаче зависи как ще се обогатява библиотеката.

Самата къщичка също е един необикновен пътешественик - появява се на този свят изпод сръчните ръце на местен дърводелец от село Тополово, някъде в подножието на Родопите. След това въображението на Нели Апостолова от Handmade Nel я превръща в тапициран със страници от книги дом за други книги. 

Къде ще намерите къщичката за книги и пътешествия на Peika.bg? На последния етаж на Bulgaria Mall в София, пред входа на книжарница Booktrading. Точно до къщичката има... пейки. За да поседнете и да почетете.

Вижте и нашия пътеводител на къщичките за книги в България.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин