Касис – удивителният френски курорт, за който не знаеш - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Касис – удивителният френски курорт, за който не знаеш
Автор: Peika.bg

Чували ли сте за френския курорт Касис?

Най-вероятно не. Е, това е едно красиво местенце на брега на Средиземно море и е точното място за всички ценители на първокласното френско вино и на удивителна природа. С други думи – Касис е за всички онези, които умеят да се наслаждават на красивото.

Интересното е, че въпреки че носи името на популярния храст касис, от който се произвеждат световно признати ликьори и вина, в град Касис, разположен на Лазурния бряг, не се отглежда френско грозде. Или поне не онова, за което вие се сещате – дребни червени или черни зрънца с много силен аромат и чийто регион е област Бургундия в Северна Франция

54006

За сметка на това, в Касис се отглеждат множество други първокласни сортове грозде, от които се произвеждат едни от най-ароматните и популярни френски вина – включително и розе. 

53997

Там може да се полюбувате още на характерни деликатеси, лек и солен морски бриз, очарователните заливи и каменните шедьоври. Дали ще си направите разходка с корабче в морето, за да се насладите на Касис отдалеч или ще предпочетете автомобилния маршрут, за да опознаете Касис отблизо, със сигурност няма да съжалявате, че сте избрали точно този курорт за своята почивка. 

54005

От двете си страни градчето е обградено от варовикови скали, покрити с живописна растителност. Основната особеност на пейзажа е най-високата скала във Франция, която се издига на 394 м и от векове служи като отправна точка за моряците. 

54007

Друга атракция на релефа и любимо туристическо местенце за слънчеви бани, са т. нар. фиорди на Средиземно море група от дълги и тесни заливи, редящи се един след друг, между скалите и носещи звучното френско име Ле Каланк

53999

Преди да се отдадете на плажуване някъде в или извън Касис, отделете време да опознаете културното лице на града. Може да видите централния площад, където ви очаква една от най-популярните забележителности в градчето – кметството и общинската библиотека, а след това да се отправите към нос Канале.

Приятна разходка! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин