Керамоти – забравеното усещане за безгрижие - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Керамоти – забравеното усещане за безгрижие

Забързани към крайната си цел, често подминаваме прекрасните места по пътя си.

Хиляди българи всяка година преминават транзит през пристанището на Керамоти, за да хванат ферибота към близкия остров Тасос. Твърде малко обаче са тези, които се задържат достатъчно дълго, за да открият в Керамоти невероятния пясъчен плаж, ароматът на смола от иглолистната гора край брега и истинското, забравено усещане за безгрижие.

Керамоти е малко и спокойно място, в което всичко е на пешеходно разстояние – ще го харесате, ако обичате да се разхождате пеша или да карате колело. Няма натоварен уличен трафик, няма бързащи хора - особено в източния край на Керамоти, където времето сякаш е спряло.

Керамоти ще ви впечатли с усещането за гостоприемство, което може да се почувства навсякъде. Освен гърци, тук ще срещнете и българи – десетки живеят, работят или имат ваканционни апартаменти в градчето. Самите гърци също вече знаят по някоя и друга дума български, почти навсякъде менютата в заведенията са на български. Има и български хранителен магазин, както и хубав ресторант, управляван от българи. Накрая, но не на последно място, най-хубавите хотелчета в Керамоти са менажирани изцяло от български екип, който посреща, както дори и гърците не умеят (с българска сателитна телевизия и Wi-Fi интернет за постоянна връзка с дома). Така сте едновременно на гръцкото море, но се чувствате като вкъщи.

Ако сте от хората, които не понасят all inclusive почивките, а обичат да пътуват със собствен транспорт и сами да организират пътуването си, в Керамоти ще откриете редица приятни места за настаняване.

Да достигнете до това прекрасно крайче на Егейското крайбрежие не е никак трудно. На картата Керамоти е буквално на една ръка разстояние от южната българска граница. Почти от всяка точка на България най-прекият път е през ГКПП Маказа, но кой е точно вашият маршрут и колко време ще ви отнеме пътуването до Керамоти – вижте подробни указания тук.

Разходете се в снимки из пристанището на безгрижието - Керамоти:

41185

41184

41188

41183

32013

32011

32010

41186

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин