Китай-град – пъстрият квартал на Москва - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Китай-град – пъстрият квартал на Москва
Автор: Peika.bg
Китай-град – пъстрият квартал на Москва
Снимка: flickr/Valeri Pizhanski

Сигурно ще се изненадате, но най-пъстрото пространство в Москва е кварталът Китай-град, който представлява, заредено със свежа енергия, място, заобиколено от паркове и пълно с уютни затворени дворове.

Парадоксалното е, че се намира до Кремъл и само на крачки от централата на бившото КГБ.

Китай-град е сърцето на историческата част на руската столица. Там се намират Чистите езера, а в момента в този квартал, на всеки ъгъл, изникват барове с крафт бири, нови ресторанти, паркове и тематични клубове.

Има и сгради, които напомнят на рицарски замъци с кули и с многоцветни фасадиКъщата с животните също привлича огромно внимание, тъй като фасадата ѝ изобилства от гипсови фигури на животни в стил арт нуво.

В малките пресечки на квартала пък можете да се натъкнете на модерни и дискретни клубове, в които всяка двойка се чувства комфортно. Има и някои полунелегални заведения, където цените са доста поносими за младежите.

Китай-град – пъстрият квартал на Москва

В Китай-град можете да видите и амфитеатър, построен през XVI в., който е част от музеен комплекс от останките на Бели город. Днес там се събират младежи, за да пийнат бира и да наблюдават залеза над белите камъни.

Обиколката из Китай-град винаги е съпътствана с нещо интересно. Въпреки името си, тук няма никаква следа от китайско присъствие. Наименованието идва от италианското citta, което означава цитадела

След края на съветската ера Китай-град започва да приютява московския ъндърграунд и да придобива легендарен статут!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин