Китен – курортът, в който няма да скучаеш - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Китен – курортът, в който няма да скучаеш
Автор: Peika.bg
Китен – курортът, в който няма да скучаеш

Китен е морски курорт с история, обитаван още от древността и привличащ множество туристи и до днес.

Там ще намерите всичко, характерно за един популярен туристически център – атрактивни заведения, разнообразие от хотели и забавления за всеки вкус

Китен има две плажни ивици, на които това може да се отдадете на почивка. Северният плаж или Китен Атлиман се намира в дъното на едноименния залив. От двете му страни се издигат високи скали, а по дължината му са образувани красиви пясъчни дюни. В близост има минерален извор, където водата идва от дълбочина около 700 м.

Китен – курортът, в който няма да скучаеш


Южният плаж пък е разположен на залива Урдовиза и се поделя на два по-малки – Китен – юг и Китен –къмпинг. В единия си край се простира до река Караагач, а в другия – до началото на полуостров Урдовиза, където сега се намира и малкото пристанище на града.

Китен – курортът, в който няма да скучаеш


Може да съчетаете почивката си с посещение на някои от забележителностите в близост – парк-резерватът „Ропотамо” и природният парк „Странджа (включващ резерватите „Силкосия”, „Лопушна”, „Витаново”, „Тисовица” и историческата местност „Петрова нива”). А ако някой поиска да се уедини в някое красиво заливче, далеч от туристическата глъчка, то може да избере Каваците, Созополски или Стомопло.

Може да се разходите и до някой от най-близките съседните курорти – Приморско, Лозенец и Царево тръгва туристическо корабче. По улиците се движат рикши, велосипеди и мотопеди, които улесняват придвижването към близките природни обекти. Има и аквапаркове за любителите на по-силните изживявания.

Китен предлага и много вечерни забавления като лунапарк, множество ресторанти, барове, дискотеки и лятно кино. С други думи – има за всекиго по нещо. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин