Кога започват най-големите разпродажби в Европа - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кога започват най-големите разпродажби в Европа
Автор: Иванка Могилска
Кога започват най-големите разпродажби в Европа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Не е нужно да сте шопинг маниак, за да знаете кога започват най-големите разпродажби в Европа. Това се нарича просто „добра информираност”. А решението ви да пазарувате по време на разпродажбите в Италия, Франция или Великобритания си е чист здрав разум. Можете да облечете цялото си семейство с качествени и маркови дрехи и това да ви излезе по-евтино, отколкото да пазарувате в България (Да, заедно с разходите за самолетен билет на нискобюджетна авиокомпания и нощувките в хотел или хостел).

И така, в случай, че не сте много наясно с датите на разпродажбите, както и с работното време на магазините в различните държави, запазете си тази статия в „любими” или я принтирайте и я окачете на стената. После определете бюджета за пазаруване и действайте.

Разпродажби във Франция

Les Soldes във Франция се приемат за истински бойни действия. Хората се редят на опашки пред магазините преди да са отворили, движат се по улиците на прибежки, защото са натоварени с тежки торби, и се борят за най-малкия номер сутиен до последна капка кръв. Това се случва два пъти в годината: в средата на януари и в средата на юни. Разпродажбите траят по шест седмици, така че със сигурност можете да хванете някое затишие и да напазарувате спокойно. Работното време на магазините обикновено е от понеделник до събота – 9:00 – 19:00; неделя е почивен ден за повечето магазини.

Разпродажби в Испания

Las Rebajas започват около 7 януари и продължава до февруари, понякога и до началото на март. Лятната разпродажба започва в началото на юли и продължава до края на август. Тук по-малките магазини са с интересно работно време: от понеделник до събота – 09:30 – 13:30 и 17:00 - 20:30 часа. Моловете и по-големите магазини работят от 10:00 до 22:00 часа без прекъсване. В неделя всички си почиват.

Разпродажби в Италия

Това е меката на модата, помислете дали да не се запътите към Рим, а още по-добре към Милано. Saldi има през зимата – януари и февруари, и през лятото – юли и август. Магазините работят от 09:00 – 12:30 и 15:00 – 18:00 часа, от понеделник до петък. В събота са отворени от 09:00 – 12:30. Ако държите да пазарувате от моловете, а не от малките дизайнерски магазинчета, проверете работното им време допълнително.

Разпродажби във Великобритания

Хубавото на UK е, че там има разпродажби по всяко време. Магазините в големите градове работят без почивка от 09:00/09:30 до 17:30/18:00 часа, от понеделник до събота, и от 10:00/10:30 до 16:00/16:30 часа в неделя.

Разпродажби в Белгия

Там разпродажби има през целия януари и през целия юли месец. Магазините работят от 09:00 до 19:00 часа, от понеделник до събота.

Разпродажби в Австрия

Тук също няма определен период за разпродажби, така че по-скоро трябва да разчитате на късмета си и на своя нюх за изгодни покупки.

Разпродажби във Финландия

Не знам защо точно там бихте искали да пазарувате, но ако все пак ви хрумне – разпродажбите са през юли и януари. Магазините работят от понеделник до петък, от 07:00 до 21:00 часа, в събота от 07:00 до 18:00 часа, а в неделя от 12:00 – 21:00 часа.

Разпродажби в Германия

В Германия разпродажбите са премахнати през 2004 година. Отделните магазини все още обявяват намаления, но за това няма фиксирано време и е по-скоро въпрос на късмет да ги нацелите.

Разпродажби в Гърция

В южната ни съседка зимните разпродажби започват в средата на януари и свършват в края на февруари. Летните разпродажби започват в средата на юли и приключват в края на август. Магазините имат типично за южняците работно време: понеделник, сряда и събота от 09:00 до 15:00 часа. Във вторник, четвъртък и петък от 09:00 – 14:00 и 17:00 – 20:00 часа. Моловете са отворени от 09:00 до 20:00 часа.

В началото на разпродажбите навсякъде има по-голям избор, но и повече хора. Към края на разпродажбите изборът е по-малък, но пък се правят допълнителни намаления, а и най-силната вълна пазаруващи вече е отминала. Помислете. Запазете си билет и стая в хотел и... приятно пазаруване!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин