Кои бяха най-предпочитаните полети това лято? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои бяха най-предпочитаните полети това лято?
Кои бяха най-предпочитаните полети това лято?

Без значение кога официално започва и свършва лятото, месеците, в които българите основно ползват годишния си летен отпуск са от юни до август. Вижте кои бяха най-предпочитаните самолетни дестинации и пътуваме ли повече в сравнение с миналата година?

Фаворит, с най-много продадени билети за периода, разбира се, са вътрешните полети в страната. Това е напълно нормално, тъй като освен за почивка, полетите са удобни и често ползвани за бизнес пътувания. Фактът, че не само една, а две авиокомпании оперираха дестинацията София-Варна, доведе до по-голяма конкуренция, оказваща положително влияние на цените.

Говорейки за пътувания в чужбина, безспорно българите са пътували най-много до Италия, докъдето са закупени и най-много самолетни билети. Рим и Милано се очертават като любими и най-предпочитани градове на Ботуша, следвани от Болоня, Венеция и Неапол. Похарчените пари за самолетни билети до Италия тази година са по-малко, като най-голямо впечатление правят билетите до Венеция – с над 25% по-евтини в сравнение с 2017 година.

Кои бяха най-предпочитаните полети това лято?

На второ място, българите са избрали полети до Германия, а градовете попадащи в топ 3, са Франкфурт, Берлин и Меминген. Меминген е прекрасна отправна точка за Мюнхен, а цените на билетите са доста по-изгодни по всяко време на годината. Забелязва се минимален спад в закупуването на самолетни билети до Германия, но той е едва 6%.

Следващата най-посещавана дестинация е била Великобритания и по-специално Лондон, следван от Бирмингам и Глазгоу, които са в пъти по-малко посещавани от столицата.

Следващите по брой закупени билети държави са Испания, Гърция и Франция, като тук трябва да отчетем факта, че много от хората посещават Гърция със собствен автомобил или кола под наем.

За разлика от миналата година през 2018 г. българите са резервирани билетите си по-рано, но вакациите им са били по-кратки. Като цяло броят на продадените билети остава непроменен. Дестинации като Дубай и Лисабон са станали в пъти по-посещавани, което се дължи на изгодните полети, предлагани от нискотарифните компании.

Източник: eSky 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин