Кои са 20-те най-големи находища на диаманти в света? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са 20-те най-големи находища на диаманти в света?
Автор: Елена Исаева
Кои са 20-те най-големи находища на диаманти в света?
Снимка: pixabay.com

Диамантите са едни от най-ценните минерали, които може да се намерят в земните недра. Те вълнували хората още от древни времена и са повод за не една и две войни и кървави конфликти.

Къде обаче по света има от тези блестящи малки дяволчета, разберете от следващите редове:

 

Кои са 20-те най-големи находища на диаманти в света?
Снимка: pixabay.com

Диамантена мина Jwaneng (Ботсвана): Разположена в Ботсвана, Jwaneng е най-богатата диамантена мина в света по стойност, известна с производството на висококачествени скъпоценни камъни.

Диамантена мина Orapa (Ботсвана): Разположена също в Ботсвана, мината Orapa е една от най-големите диамантени мини в света и допринася значително за производството на диаманти в страната.

Диамантена мина Ekati (Канада): Разположена в северозападните територии на Канада, мината Ekati е известна с производството на висококачествени диаманти със скъпоценни камъни, включително големи и редки жълти диаманти.

Диамантена мина Diavik (Канада): Разположена близо до Lac de Gras в Канада, мината Diavik е една от най-големите диамантени мини в света и е в експлоатация от 2003 г.

Диамантена мина Argyle (Австралия): Разположена в Западна Австралия, мината Argyle е известна с производството си на розови диаманти, които са сред най-редките и най-ценните в света.

Диамантена мина Venetia (Южна Африка): Разположена в провинция Лимпопо в Южна Африка, Venetia е една от най-големите диамантени мини в страната и произвежда както скъпоценни камъни, така и индустриални диаманти.

Диамантена мина Cullinan (Южна Африка): Разположена близо до Претория в Южна Африка, мината Cullinan е известна с производството на диаманта Cullinan, най-големият необработен диамант с качество на скъпоценни камъни, намиран някога.

Диамантена мина Mirny (Русия): Разположена в Сибир, Русия, мината Mirny е една от най-големите открити диамантени мини в света и е произвела множество забележителни диаманти.

Диамантена мина Udachny (Русия): Разположена също в Сибир, мината Udachny е известна с производството си на висококачествени диаманти със скъпоценни камъни и е сред най-големите диамантени мини в света.

Юбилейна диамантена мина (Русия): Разположена в Република Саха, Русия, Юбилейната мина произвежда както скъпоценни камъни, така и индустриални диаманти.

Диамантена мина Catoca (Ангола): Разположена в провинция Lunda Sul на Ангола, Catoca е една от най-големите диамантени мини в света, допринасяща значително за производството на диаманти в Ангола.

Диамантена мина Уилямсън (Танзания): Разположена близо до град Мвадуи в Танзания, мината Уилямсън е известна с производството на висококачествени скъпоценни диаманти, включително забележителни розови диаманти.

Диамантена мина Луло (Ангола): Разположена в провинция Лунда Норте в Ангола, мината Луло произвежда както алувиални, така и кимберлитови диаманти и е известна със своите големи, висококачествени камъни.

Диамантена мина Murowa (Зимбабве): Разположена в южната част на централната част на Зимбабве, мината Murowa произвежда диаманти със скъпоценни камъни и е призната за ангажимента си към устойчивостта на околната среда.

Диамантена мина Grib (Русия): Разположена в Архангелска област на Русия, мината Grib е една от най-големите диамантени мини в страната и произвежда значително количество диаманти със скъпоценно качество.

Диамантена мина Damtshaa (Ботсвана): Разположена в Ботсвана, Damtshaa е значителна диамантена мина, известна с производството на висококачествени скъпоценни камъни.

Диамантена мина Letseng (Лесото): Разположена в планините Maluti на Лесото, мината Letseng е известна с производството на големи, висококачествени диаманти, включително изключителни бели и розови камъни.

Диамантена мина Karowe (Ботсвана): Разположена в Ботсвана, мината Karowe е известна с производството на големи, висококачествени диаманти, включително забележителния Lesedi La Rona.

Диамантена мина Gahcho Kué (Канада): Разположена в северозападните територии на Канада, Gahcho Kué е една от най-големите нови диамантени мини в света и произвежда диаманти със скъпоценно качество.

 

Диамантена концесия Луло (Ангола): Концесията Луло в Ангола е известна с алувиалния добив на диаманти и е произвела няколко големи и висококачествени диаманта.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин