Кои са най-малките страни в света? (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-малките страни в света? (част 2)
Автор: Peika.bg
Кои са най-малките страни в света? (част 2)

Светът, в който живеем, е изключително шарен – буквално можем да се впуснем във всевъзможни чудновати места и преживявания.

Нека сега се фокусираме върху 5-те най-малките съществуващи държави.

Вижте кои са те:

5. Сан Марино – 61 кв. км

Сан Марино е държава, която изцяло е обградена от Италия и се смята за най-старата република на света, тъй като е основана през 301 г. На малката ѝ площ са събрани стотици исторически и културни забележителности и определено си заслужава да бъде посетена.

4. Тувалу – 26 кв. км

Тувалу е тихоокеанска държава с прекрасни плажове с рифове, която преди 1976 г. е била позната и като Елис. Тя се разпростира върху група атоли в Полинезия (между Хаваите и Австралия).

3. Науру – 21 кв. км

Науро е една малка островна държава в Тихия океан и е чудесно място за почивка. Интересното за тази страна е, че на острова няма постоянно течащи води и питейната се внася отдругаде, а жителите и са сред най-затлъстелите в света.

2. Монако – 1,98 кв. км

Княжество Монако се намира на Френската ривиера и предлага прекрасни атракции за посетителите си. Интересното за нея е, че е най-гъсто населената държава на Земята със своите близо 33 хил. жители.

1. Ватикан – 0,44 кв. км

Този известен град-държава се намира в западната част на италианската столица Рим. Целият Ватикан е  историческа и културна забележителност и е както дом на папата, така и седалище на католическата църква.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин