Кои са държавите с най-хубаво време в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са държавите с най-хубаво време в света
Автор: Peika.bg
Кои са държавите с най-хубаво време в света

Къде ще откриете най-много слънчеви дни? Най-чист въздух?


Независимо дали искате слънчеви дни, перфектен сняг или най-чистия въздух, вижте кои са местата по света, където ще намерите най-добрите условия за почивка.

Най-добри температури: Еквадор

24533

Спокойно можете да наречете Еквадор земята на вечената пролет. Тук целогодишно дневните температури са около 22-23 градуса.

Най-много слънце: Аризона, САЩ

39967

Според рекордите на Гинес град Юма, Аризона, е най-слънчевото място на планетата със средно 11 часа слънчева светлина без прекъсване на ден.

Най-добра влажност: Кипър

23345

Смята се, че 50% влажност на въздуха е най-добра за човека. На остров Кипър може да става доста горещо, но въздухът остава лек, а и можете да се наслаждавате на морски бриз.

Най-малко дъжд: Намибия

39966

Таиз страна печели първо място в класацията за най-малко дъжд. Крайбрежният град Суакопмунд получава по-малко 2 см валежи годишно, а средните дневни температури са около 22-23.

Най-много сняг: Япония

39969

Изненада? Япония не е топ световна ски дестинация, но е едно от местата с най-мноог сняг в света – специално Нагано, за което вероятно се сещате от Зимните олимпийски игри преди години. В района се срещат и онези японски маймуни макак, които се въргалят в снега, а след това се топват в горещите минерални извори.

Най-много тропическа гора: Бразилия

14799

Горещо и влажно време, тропически гори – ако така изглежда перфектната дестинация за вас, запътвайте се към Бразилия, която има над 4 600 000 квадратни километра тропическа гора.

Най-малко вятър: Демократична република Конго

39968

В центъра на Африка се намира държавата с най-ниска скорост на вятъра – едно от най-спокойните места на планетата (поне що се отнася до климата).

Най-ярко звездно небе: Канарските острови

5105

Малко в страни от западния бряг на Африка можете да се насладите на най-яркото звездно небе в света. В национален парк Калдера да Табуриенте има обсверватория с арсенал от телескопи за още по-добра гледка.

Най-чист въздух: Исландия

19969

Малката гъстота на населението, изобилието от гори (които са природен филтър за въздуха, както и строгите правила за замърсяване на въздуха са причини да имате кристален въздух за дишане.

Класацията е на сайта PureWow.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин