Кои са националните символи на Австрия? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са националните символи на Австрия?
Автор: Елена Исаева

Австрия  прекрасна страна, която си заслужава да се посети, без значение от сезона, защото по всяко време на годината тя е наистина прекрасна. Има толкова много места, които заслужават да се посетят.

Австрия е държава, разположена в Централна Европа. Граничи с Германия на северозапад, Чехия на север, Словакия на североизток, Унгария на изток, Словения и Италия на юг и Швейцария и Лихтенщайн на запад. Официалният език на Австрия е немски, а валутата е еврото.

Кои са националните символи на Австрия?
Снимка: pixabay.com

Австрия има богата и разнообразна история, с доказателства за човешко обитаване, датиращи от епохата на палеолита. През Средновековието Австрия е била част от Свещената Римска империя и се е превърнала в основен център на изкуствата и науките по време на Ренесанса. През 19 век Австрия става част от Австро-Унгарската империя, която се разпада след Първата световна война.

Днес Австрия е модерна и просперираща страна, известна със своя висок стандарт на живот, оживена културна сцена и красиви природни пейзажи. Страната е известна със своите ски и зимни спортове от световна класа, както и със зашеметяващата си алпийска природа. Виена, столицата и най-големият град, е известна със своята класическа музика, архитектура и изкуство и е дом на много музеи и културни институции.

Австрия е известна и с приноса си към науката и технологиите, с известни австрийски учени и изобретатели, включително Волфганг Паули, Ервин Шрьодингер и Никола Тесла. Страната е дом на няколко престижни университета, включително Университета на Виена и Техническия университет на Виена.

Австрия е парламентарно представителна демократична република с федерално правителство, съставено от президент, канцлер и министри. Страната е член на ООН, Европейския съюз и Шенгенското пространство, наред с други международни организации.

Австрия има няколко национални символа, които са признати както в страната, така и в чужбина. Ето някои от най-важните национални символи на Австрия и тяхната история:

1. Австрийско знаме: Австрийското знаме е прост дизайн от три хоризонтални ивици - червено отгоре, бяло в средата и червено отдолу. Знамето датира от 13 век и е претърпяло няколко промени през вековете. Официално е приет като национален флаг на Австрия през 1945 г. след края на Втората световна война.

Кои са националните символи на Австрия?
Снимка: pixabay.com

2.Герб на Австрия: Гербът на Австрия е двуглав орел със златна корона и червен щит. Орелът представлява историческите връзки на страната със Свещената Римска империя, докато червеният щит символизира кръвта на мъчениците, загинали за Австрия.

3. Еделвайс: Еделвайсът е цвете, което се среща в Алпите и е символ на планинския пейзаж на Австрия. Често се използва в традиционните облекла и декорации.

4. Виенски филхармоничен оркестър: Виенският филхармоничен оркестър е един от най-престижните оркестри в света и често се смята за символ на австрийската култура и високи постижения в музиката.

5. Шницел: Шницелът е традиционно австрийско ястие, приготвено от панирано и пържено месо, обикновено телешко или свинско. Това е популярен символ на австрийската кухня и се харесва както в страната, така и в чужбина.

Като цяло тези национални символи на Австрия представят богатата история, култура и природна красота на страната. Те са важна част от австрийската идентичност и са признати по света като символи на страната и нейния народ.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин