Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.?
Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.?

Къде и кога да пътуваме до екзотични дестинации тази година?

Интересът към далечните и екзотични пътувания се увеличава с всяка изминала година. Какви са тенденциите сред дестинациите тази година, в кой период да се насочим към тях и как да организираме пътуването си сами по най-изгодния начин? Ако искате да разерете, четете по-надолу.

Виетнам и Камбоджа

Тези все по-популярни напоследък азиатски страни също предлагат изгодни възможности за почивка и приключение. Един съвет от специалистите – посетете двете дестинации заедно, използвайки вътрешен полет като най-изгодна опция. В зависимост от това коя точно част на Виетнам сте набелязали, следва да проверите и кога е подходящо да го посетите. Ако сте се насочили към столицата Ханой, то там времето е подходящо целогодишно с топло лято и суха зима. Билетът до Ханой струва около 520 евро, а хотелите започват от едва 6 евро на нощувка.

Повечето пътешественици отиват във Виетнам заради красотата на местната природа – от зелени оризища на север до делтата на река Меконг на юг. Виетнам има интересна история, традиции, много исторически забележителности и прекрасни храмове. В Камбоджа не пропускайте най-големия религиозен паметник в света – Ангкор Ват, храмът Банти Среи и царският дворец.

Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.?

Занзибар

Друга популярна и сравнително изгодна екзотична дестинация напоследък е Занзибар. Тя е най-подходяща за посещение през прохладните сухи месеци от юни до октомври или между декември и февруари, когато е по-топло и сухо. Родната къща на Фреди Меркюри, синьо сафари, райските плажове – това са само малка част от нещата, с които Занзибар привлича туристи от цял свят. Цените на самолетните билети в силните месеци започват от около 570 евро в двете посоки, а извън сезона могат да се намерят с около 100 евро по-евтини.

Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.?

Бали

Ако доскоро тази дестинация звучеше като далечна и неосъществима мечта, то това вече съвсем не е така. Тя е най-посещавана през месеците юли и август, Великденските празници, Коледа и Нова година. Ако искате пътуването ви да е по-изгодно, изберете април, май, юни или септември, точно преди или малко след края на сезона. Тогава цените на стаите и наемните вили са между 30-50% по-евтини и можете да се настаните в 3 звезден хотел в Денпасар за символичните 7 евро на нощувка. По-това време има и много разпродажби, а ресторантите са по-малко претъпкани. Най-големият разход се явява самолетният билет, който може да ни струва около 570 евро, ако е резервиран в точния момент.

Освен емблематичните си плажове, Бали впечатлява със своите забележителни храмове. Тук се намира и един от най-романтичните ресторанти в света. Интересен е град Убуд, характерен със своите оризища и със заснемането на култовия филм „Яж, моли се и обичай“.  

Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.?

Куба

Асоциациите с тази дестинация неизменно ни отвеждат към някой прекрасен плаж с коктейл в ръка и заобикаляща среда в цветен ретро стил. Подходящо време за посещение на Куба е в месеците между ноември и юни. Регулрярно цените на самолетните билети са около 800 евро, но ако следите редовно промоциите на аивокомпаниите, или пък решите да предиприемете по-дълготрайно пътуване първо на изток, можете да редуцирате цена с над 30%. Цените на хотелите са достъпни.

В Куба има две официални валути, като едната се ползва основно от туристите. Когато ви връщат ресто, бъдете внимателни от коя валута е то.

Застраховката за пътуване е задължителен елемент от пътуването. Никога не я подценявайте, тъй като тя може да ви спести доста главоболия и разходи.

Кои са най-изгодните екзотични дестинации през 2018 г.?

Източник: еSky

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин