Кои са най-красивите паркове в Лондон? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-красивите паркове в Лондон?
Автор: Елена Исаева

Лондон е град, известен със своите зашеметяващи паркове и зелени площи, предлагащи освежаващо бягство от градската суматоха. Тук ще разгледаме някои от най-красивите паркове в Лондон, всеки със своя уникален чар и атракции.

Хайд Парк:

Кои са най-красивите паркове в Лондон?
Снимка: pixabay.com

Хайд парк е един от най-известните и обширни паркове в Лондон, покриващ 350 акра зеленина. Това е идеално място за спокойни разходки, пикници и дори разходка с лодка по езерото Serpentine. Паркът също е домакин на различни събития и концерти през цялата година.

Риджънтс парк:

Regent's Park е убежище на спокойствието, разположено в сърцето на Лондон. Неговите добре поддържани градини, езеро за разходки с лодка и зашеметяващата розова градина на кралица Мери го правят предпочитан сред местните жители и туристите. Не забравяйте да посетите известния Лондонски зоопарк в парка.

Кю Гардънс:

Официално известен като Кралските ботанически градини, Кю е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Той може да се похвали с богата колекция от растения и дървета от цял свят, включително пътека по върховете на дърветата, красиви оранжерии и емблематичната Palm House.

Ричмънд парк:

Кои са най-красивите паркове в Лондон?
Снимка: pixabay.com

Richmond Park е най-големият от кралските паркове в Лондон и предлага истинско бягство в пустинята. Дом на стада елени, той осигурява перфектна обстановка за любителите на природата и велосипедистите. Плантацията Isabella в парка е скрит скъпоценен камък с живи азалии и рододендрони.

Хампстед Хийт:

Тази обширна пустош в Северен Лондон предлага спираща дъха гледка към силуета на града. Потопете се в Parliament Hill Lido или разгледайте спокойната къща Kenwood, част от английското наследство, разположена в парка.

Гринуич парк:Разположен в историческия район Гринуич, този парк предлага невероятна гледка към река Темза, Канари Уорф и Кралската обсерватория. Паркът също е дом на началния меридиан и Националния морски музей.

Парк Сейнт Джеймс:

Сгушен между Бъкингамския дворец и Уестминстър, St. James's Park е спокоен оазис с живописно езеро, местни пеликани и красиво поддържани цветни лехи. Това е чудесно място за спокойна разходка.

Виктория Парк:

Често наричан от местните жители „Вики парк“, този скъпоценен камък в Източен Лондон разполага с езеро с лодка, многобройни детски площадки и дори определено селище за освежителни напитки и събития.

Батерси парк:

Разположен по поречието на река Темза, Battersea Park е известен със своята зашеметяваща пагода на мира, езеро за разходки с лодка и очарователната галерия Pump House. Това е прекрасно място за романтична разходка или семеен ден навън.

Холанд Парк:

Сгушен в модния район Кенсингтън, Holland Park е известен със своята градина Kyoto Garden, градина в японски стил със спокойни езера с кои и свободно разхождащи се пауни. Паркът също е домакин на оперни представления на открито през лятото.

Общ Уимбълдън:

Известен с огромните си открити пространства, Wimbledon Common е популярно място за пикник и спорт на открито. Освен това е дом на Wombles, измислените същества от детските книги.

Clapham Common:

Този парк в Южен Лондон е център за дейности на открито, включително джогинг, пикник и спорт. През лятото той оживява с музикални фестивали и кинопрожекции на открито.

 

Това са само малка част от многото красиви паркове в Лондон. Всеки от тях предлага уникално изживяване и шанс да се свържете с природата сред оживения град, което ги прави основни спирки за всеки, който изследва британската столица. Независимо дали търсите спокойно бягство или активен ден навън, парковете в Лондон имат какво да предложат за всеки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин