Кои са най-предпочитаните дестинации за месец август? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-предпочитаните дестинации за месец август?
Автор: Peika.bg
Кои са най-предпочитаните дестинации за месец август?
Снимка: pexels

Месец август е един от най-хубавите месеци през годината. Последният, носещ по-силните слънчеви лъчи, подходящ както за почивка на море, така и за търсене на прохлада в планината.

Малко проучване, сред 100 човека, на туристическа агенция Airtickets показа и кои са най-предпочитаните августовски дестинации. Ето ги и тях.

Флоренция изобилства от изкуство и архитектура и яркото ясно небе през лятото е най-доброто време да снимате града в целия му блясък. Акцентът на Флоренция през август е празникът на Сан Лоренцо, покровителят на Флоренция. Истинските съкровища на Флоренция са във винарския регион Тоскана, където ви очакват множество кулинарни изкушения!

С местоположението си между два континента, Европа и Азия, Истанбул е крайната дестинация за уникална комбинация от култури. От историческия център на Султанахмет - където се намират известната Синя джамия, Света София и Капалъ чарши - до модерната част на града, изпълнена с барове и ресторанти, има по нещо за всеки. През лятото температурите варират от ниските 20 до средата на 30, което го прави идеално време за разглеждане на града. Качете се с ферибот по Босфора и се потопете в красивите гледки и не забравяйте да отделите един ден, за да разгледате красивите Принцови острови Буюкада и Пещерите на принцовете.

Вашето лятно европътешествие би било непълно без спирка в Рим. Древният град гъмжи от хора от цял свят, напомняйки за епоха, когато „Всички пътища водеха към Рим“! Слънцето е ярко и горещо през август, но можете да се охладите в паметници и атракции като Ватиканския музей, Сикстинската капела, базиликата Свети Петър, Римските катакомби и Галерия Боргезе.

Будапеща стана фаворит в маршрутите на туристите, посещаващи Европа през лятото! Столицата на Унгария, Будапеща е прекрасна смесица от старо и ново. Дългата история и богатата архитектура на града са гледка, която трябва да видите, а пешеходна обиколка на Буда и Пеща ще ви преведе през неговите забележителности като великолепната сграда на Унгарския парламент, църквата Матиас, Карловия мост и Унгарската държавна опера.

Барселона е едно от най-добрите места за посещение през август в света! Градът се превръща в голямо парти, където хора идват от цял свят, за да пуснат косите си. Да, градът е горещ, но плажовете и морето са с идеалните температури за плуване и водни приключения.

Ако пътувате с раница или бюджетен пътник, тогава трябва да имате Прага в списъка си, тъй като това е едно от най-евтините места за посещение в Европа през август. Столицата на Чешката република, наричана още „Градът на шпиловете“. Най-добрите забележителности на града включват комплекса на Пражкия замък, катедралата Св. Вит, Националния музей на Прага и Стария квартал.

Много пътешественици предпочитат прохладните летни ваканции в Европа и ако това е критерий, който имате, тогава трябва да посетите Амстердам през август. Самият град има дълъг списък от неща за правене, вариращи от посещение на музея на Ван Гог и къщата на Ане Франк, както и круиз по канала на Амстердам и пешеходна обиколка на квартала на червените фенери.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин