Кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре? (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре? (част 2)
Автор: Peika.bg
Кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре? (част 2)

Сега ще обърнем внимание на нещо по-различно, за което рядко се замисляме – класацията на експертите от International Living за това кои са страните, където пенсионерите живеят най-добре.

Тя е направена на база на редица различни индикатори, които дават отражение върху качеството на живот. Сред тях са климатът, местната култура, разходите , здравеопазването, необходимостта от виза и други документи за чуждестранни граждани.

Вижте кои са въпросните страни:

5. Малайзия

Освен с хубавите си плажове и горещия климат Малайзия е добър избор за пенсионери заради разнообразната местна храна, ниските разходи за живот и доброто ниво на владеене на английски език. Страната предлага както обществено здравеопазване, така и относително евтини частни здравни услуги.

4. Еквадор

В Еквадор значителен брой чужденци живеят не само в големите градове на страната, но и в малките села. Там ежедневните разходи са ниски, здравните услуги са на достъпни цени, а чуждестранните граждани са освободени от някои данъци.

3. Мексико

Мексико е една от най-популярните дестинации за пенсионерите - най-вече за тези от Западна Европа и САЩ. Страната предлага високо качество на живот и богата местна култура, както и ниски ежедневни разходи.

2. Коста Рика

Коста Рика привлича пенсипнерите с ниските цени на наемите, приятелски настроените местни и добрия си микроклимат. А пък и кой не иска да поживее на някоя екзотична дестинация, дори и като пенсионер!

1. Панама

Според класацията Панама е най-доброто място за пенсиониране за 2019 г. Страната предлага много изгодни програми за пенсионери, включващи редица отстъпки и ниски разходи за здравеопазване.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин