Коледен базар 2016 - къде, кога, какво? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коледен базар 2016 - къде, кога, какво?
Автор: Мария Ангелова
Коледен базар 2016 - къде, кога, какво?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Коледните базари, хаотичното пазаруване и еуфорията около дядото с червените ботушки отново са тук. Тъкмо чорапите, които сте получили за подарък миналата година, са се сдобили с дупка - явно е време за нова шопинг атака в ритъма на "Джингъл белс". Ако искате да се пренесете на място, където Коледа шества с пълна сила, това са коледните базари. Има ги в цяла България. Почти всеки мол в страната организира собствен мини коледен базар с празнични сергийки (а някои търговски центрове действат по-мащабно и подреждат стотици празнични щандове). 

 

Тук ще събираме всички интересни коледни базари в България, които можете да посетите (актуализира се постоянно)

Изпуснали сме нещо? Пишете в коментар под статията или на info@peika.bg и ще го допълним, за да имате най-пълната и актуална информация. Ако сте решили да се отдадете на коледен шопинг в чужбина - можете да видите оферти тук.

И в случай, че имате нужда - ето няколко идеи за коледни подаръци

КОЛЕДЕН БАЗАР В СОФИЯ

Немски коледен базар - 18 ноември - 20 декември 2016 г. в Градската градина (площад Батенберг)

*

ArTBoX Коледа - 11 декември, 11:30 – 18:00 часа, бар Петък - Заповядайте в ArTBoX Коледа, за да се срещнете с таланти, самите вие да участвате в работилници, да се потопите в „магията на пътуването“, уловена и представена от авторите на едноименната книга! Ще има усмивки, красота, сгряващи напитки, неустоими домашно приготвени предколедни изкушения и изненади! Събитието е без вход, но всеки желаещ може да подкрепи дейността на Сдружение "Петя Павлович" чрез дарение. За актуална информация следете ни тук.

*

Коледен базар на изкуствата11 декември, 11:00 - 18:30 ч., парк хотел "Москва" (близо до метростанция "Жолио Кюри") - Ръчно изработени коледни подаръци, бижута, аксесоари, книги, чанти, плетива, играчки, коледна украса, декорации за дома, шоколадови бонбони, сладки, книги, шапки и много други изненади. За децата ще има работилнички. Ще имаме и благотворителен щанд: Да помогнем на Бобчо. 

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В ПЛОВДИВ

Немски коледен базар 26 ноември - 20 декември 2016 г., пред сградата на Общината

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В БУРГАС

Моята Еко Коледа - 10-11 декември, от 10 до 19 ч. в зала № 4 на Експо център "Флора" Съчетаване на чистата, здравословна продукция на местни производители, с дегустации, демонстрации и уникални творби на талантливи автори. Помислили са и за малките и големи почитатели на творческите работилници.

Christmas Festival Burgas - 17 - 21 Декември (10:00 – 20:00), Експo Център Флора - Само седмица преди Коледа и Нова Година ще имаме възможност да изберем най-специалните подаръци - уникати за своите приятели и близки. Изкуство, сувенири, бижута, дрехи, обувки, играчки, курабийки, скулптори, картички, икони, картини, свещи, керамика, чанти, книги, храни, мед, вино, напитки... всичко направено с ръце и от ♥.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В РУСЕ

Коледен базар - площад Свобода - 2 декември - 7 януари23 коледни къщички, предлагащи коледни украшения, сувенири, топли шалове и ръкавици и разнообразни стоки, подходящи за подаръци. Предвидени са и три места за продажба на скара и пелин. По традиция една от къщичките е предоставена безвъзмездно на сдружение, извършващо благотворителна цел.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В СТАРА ЗАГОРА

Очаква се обявяване

*** 

КОЛЕДЕН БАЗАР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в парк „Марно поле“ - 1-31 декември, от 10,00 до 20,00 часа - 25 къщички с ръчно изработени подаръци, коледна украса и играчки, сувенири, захарни изделия, кулинарни изкушения и горещо червено вино.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР ВЪВ ВАРНА

Коледен благотворителен базар “Сръчко“ - 1-31 декември, Фестивален и конгресен център – на специален щанд ще се събират средства за онкоболните деца в България, като се продават ръчно изработените творения на малчуганите. Една от каузите на събитието ще бъде и да подпомогне програма "Ранна интервенция" на детски дом, която е насочена към бебета и малки деца от 0 до 3 години. За всички малки посетители организаторите са предвидили специален детски кът с аниматори, много изненади и Дядо Коледа, който ще е там още от първия ден на базара!

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В БЛАГОЕВГРАД

Очаква се обявяване

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Александър Бронзов, 27.11.2014 | 00:45
Може ли в Тутракан да има, а в Плевен дге -- не? :D
Абонирайте се за нашия бюлетин