Коледното село на България в с. Чавдар Ви очаква - ПРОГРАМА - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коледното село на България в с. Чавдар Ви очаква - ПРОГРАМА
Автор: Peika.bg

Коледното село на България в с. Чавдар Ви очаква за трета поредна година с още повече приятни изненади и настроение от 2-ри до 31-ви декември 2023 г. всяка събота и неделя.

Коледни изненади, открита музикална сцена, театър, зона за хранене с местни фермерски продукти, немски специалитети, коледни сладкиши, палачинки, греяно вино, както и базар на изкуствата с художествени занаяти.

Тази година ще имате възможността да се насладите на по-богата и разнообразна културна програма за малки и големи.

Очакваме Ви заредени с много коледно настроение, а другото оставете на нас! Както казват местните, "който е усетил духа на Чавдар, винаги се връща с желанието да допринесе с нещо за развитието на селото и местната общност"!

Събитието се организира от Община Чавдар, консултантска фирма „Данубио Консулт” и бар-кафене „KaRe-Arte“ – София.

Коледно село Чавдар – програма

Официалното откриване на Коледно село Чавдар 2023 ще бъде на 2 декември от 14 часа. През първия ден гостите ще могат да се насладят на изпълненията на детската вокална група „Азбуки“ и концерта на музикалното трио DÉJÀ VU. Любителите на театъра ще могат да гледат постановката „Службогонци“ на режисьора Николай Урумов. Вечерта ще бъдат запалени и коледните светлини.

През декември жителите на селото и техните гости ще имат възможността да се срещнат с писателите Георги Караманев и Георги Бърдаров, журналиста Георги Милков и анестезиолога-реаниматор Борис Таблов.

Концерти на откритата музикална сцена ще изнесат Дара Екимова, рокаджията Росен Усев, финалистът от „Гласът на България“ Кристиян Грънчаров, вокално трио FLAWLESS, Теди Кацарова и Дичо.

Любителите на кулинарията ще имат срещи с шеф готвачите Светлана Илиева и Лъчо Лачев.

На Коледа ще има специална коледна програма с участието на млади коледари.

Посрещането на Новата година ще бъда с певците Преслава Пейчева и Ясен Велчев. Преди концерта ще бъде възпроизведен обичая „Пеене на пръстените” от самодейци от НЧ „Надежда – 1900“.

Входът е свободен за всички събития. Пълната програма на Коледното село може да видите на Коледно село на България – с. Чавдар.

В село Чавдар на Коледен базар 2023

Освен богатата и разнообразна културна програма, за посетителите са предвидени редица коледни изненади. На Коледния базар в село Чавдар от специално изградените дървени къщички те ще могат да пазаруват местни продукти, немски специалитети и коледни сладкиши. В студеното време ще могат да се стоплят с греяно вино. Подходящи сувенири ще могат да закупят от базара на изкуствата с художествени занаяти.

Гостите на Чавдар ще имат възможност да разгледат и Археологически парк „Тополница“ и Фолклорен център „Чавдар“. “Коледното село на България“ включва богата културна и развлекателна програма за всички възрасти, но най-вече много коледни изненади и подаръци за малчуганите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин