Колумбия: 10 от най-интересните места - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Колумбия: 10 от най-интересните места
Автор: Катя Томова

Мислейки си за Колумбия, в съзнанието ни автоматично излизат изпълненият с цветове карнавал, ароматно кафе и сериали със заплетен сюжет. Но там има и други, подчертано интересни места – за любителите на архитектурата, за почитателите на спокойната, но и занимателна почивка, предпочитащите екстремни преживявания. Тук ще ви представим топ 10 на задължителните за обичащите да пътуват спотове, освен, разбира се - столицата Богота, за която ще ви разкажев друг път.

10. Картахена – този град е място, пропито с история, шепнеща за отминали славни времена. Грандиозна, но и страшно очарователна е архитектурата – древни манастири, църкви и стари къщи. През нощта Картагена е отново величествена, светлините на града и невероятната гледка към морето го представят в романтичната му светлина.

9. Меделин – това е вторият по значение град в Колумбия. Известен е с красивите си жени, прекрасният пейзаж и изобилието от цветя. Провеждат се ежегодни панаири, посветени именно на цветята. Този град ще възхити хората, които обичат ваканциите сред топлина,уют и много цветове. Прочетете и статия за града.

8. Кали – хайде да танцуваме! Тук всичко, от което хората имат нужда, са неспирни купони, партита по улиците и много салса. Известен със своите нощни клубове, Кали предразполага горящите от енергия и купонджийски дух да се развихрят. Все пак има какво да се види и от архитектурна гледна точка – църквата Ла Ермитае изключително красива и монументална сграда.

7. Сантандер е раят за авантюристите. Почти всеки екстремен спорт е застъпен в този град. Огромни планини, водопади и скални образувания – разходка сред спиращи дъха природни забележителности. Изобилие от реки и пещери. Градът провокира към занимания, вдигащи адреналина и тестващи собствените ви възможности. Подходящи реки за рафтинг и каяк, пешери – мечта за планинарите и катерачите. Тук ще откриете онова, което ви кара да се чувствате живи!

6.Езерото Тота – означава земя за земеделие на индиански. Езерото е голямо и плажовете му са известни с това, че приличат на морски. Водата по принцип е студена – до 12 градуса, но гледката определено си заслужава. В езерото се намират и трите симпатични острова – Церо Чикито, Санта Елена и Сан Педро. Поемайки обратно, можете да заобиколите Тота, разглеждайки няколкото малки традиционни селища. Там ще откриете приветливи местни, интересна архитектура.

5. Карибски музей – намира се в селището Баракила и е първият регионален музей в Колумбия. Там ставате свидетели на историята на този район, запознавате се с културното наследство, бурното и минало и постигнатото развитие. Залите са пет – природна, на хората, на думите, на действието и на експресията.

4. Паркът Сан Августин – място за любителите на археологията. Тук пленяващото са множеството статуи, изобразяващи глави с гротесктни изражения. Артефактите са от вулканични скали и са датирани около 100-800 г. пр.н.е. Паркът е огромен и за разнообразие след разходка сред статуите, можете да пояздите кон, да се порадвате на зеления пейзаж или да отидете до близката река.

3. Пустинята Ла Татакоа – пустинята предлага изключителен пейзаж с цвят на охра. Тук формите и образуванията правят впечатление с красотата си. Парадоксалното е, че близо да Ла Татакоа се намират реките Магдалена и Кабрера. Пристанищният град на Магдалена е Ниева. Той привлича с гостоприемство, добри ресторанти и ежегодният Бамбукофестивал.

2. Магическите селища – те са четири – Selento, Villa de Leyva, Barichara и Guatavita. Малки, спретнати селца, които очароват с красота, романтика и история. Тук ще се почувствате, сякаш сте стотици години в миналото и си представяте ежедневието на хората, техните вълнения, радости и преживявания.

1. Определено на първо място – Колумбийската Амазонка. Огромно богатство от флора и фауна, неизброимо разнообразие от цветове и форми, гледка и преживяване, които не могат да се опишат с думи. Място, на което забравяте за всичко останало и се пренасяте в подобие на земен рай. Може да се докоснете и до живота на коренното население – племена, все още обитаващи района. И освен всичко, което може да се види, има и интересно предложение за авантюристите – катерене по 35- метрово дърво и спускане по 80 - метрова лиана до другото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин