Корабът Коста Конкордия ще посреща туристи в Генуа - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Корабът Коста Конкордия ще посреща туристи в Генуа
Автор: Мария Ангелова
Корабът Коста Конкордия ще посреща туристи в Генуа
Снимка: Guliver/Getty Images

Корабът Коста Конкордия, който потъна край бреговете на Италия през 2012 г., ще бъде превърнат в туристическа атракция и ще може да бъде разгледан в пристанището на Генуа срещу 10 евро.

Всеки ден се организират мини-круизи, които отвеждат туристите на 200 м от пътническия лайнер, където могат да се видят разрушенията. Междувременно гид разказва на мегафон историята на потъването на Коста Конкордия.

Очаква се екскурзиите да се провеждат около две години, след което плавателният съд ще бъде изпратен за скрап. Екскурзиите стартират всеки ден в 16 часа, билети могат да се вземат от касата на пристанище Генуа - Волтри Пра.

Коста Конкордия потъна в нощта на 14 януари 2012 г., след като се удари в подводни скали твърде близо до брега на италианския остров Джилио. В този момент на борда на кораба е имало около 4200 пътници. В резултат на катастрофата 32 души загиват.

Обвинени за трагедията бяха няколко членове на екипажа, като петима вече имат присъди с различен срок, включително и капитанът.

 

През септември 2013 г. Коста Конкордия беше изправен във вертикално положение, а на 27 юли 2014 г. беше довлечен на буксир до пристанището на Генуа.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин