Корабокрушенията, които можете да посетите и днес - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Корабокрушенията, които можете да посетите и днес
Корабокрушенията, които можете да посетите и днес

Такива са хората – изпитват непреодолимо привличане към трагедиите и разрушението.

Oбикалят из изоставени села, влизат в сгради с легенди за бродещи призраци и се гмуркат до потънали кораби.

Следват няколко идеи за корабокрушения, които можете да посетите и днес, при това не е нужно непременно да се гмуркате.

Закинтос, Гърция

Фин, бял пясък, тюркоазеносиня вода, бели скали и забавления или спокойствие под ярките слънчеви лъчи. Това предлагат плажовете на остров Закинтос и ще оправдаят не очакванията, а мечтите ви. Особено ако си мечтаете и за среща с корабокруширал кораб. На плажа Навагио, изхвърлени на пясъка ще видите останки от плавателен съд. Можете да го видите от високите скали или да стигнете до него с корабче.

Открийте още забележителности в Закинтос.

28912

Каш, Турция

Град Каш е може би най-добрата дестинация за гмуркане в Турция – поне що се отнася до това колко богат избор имате и на какви места можете да се потопите под вода. В района има много подводни пещери, рифове и останки от корабокруширали съдове, както и богат живот (змиорки, костенурки, скатове). Гмурнете се до Аркеопарк – корабокрушение на над 3000 години, където са извършени подводни „разкопки“. Оригиналът на древния кораб е изваден от водата и можете да го видите в музея в Бодрум, а на негово място е потопено точно копие. Друга интересна подводна атракция са двата потопени италиански самолета от времето на Първата световна война, които обаче са на дълбочина 65 м и трябва да сте по-опитни, за да ги разгледате.

Открийте още интересни дестинации за гмуркане в Турция.

10797

*

Муйнак, Узбекистан

Ако продължите извън узбекистанския град Муйнак в посока Аралско море, около пътя ще ви посрещне зловещата гледка на скелетите на отдавна изоставени насред пустинята кораби и рибарски лодки. Допреди 30-ина години Муйнак е бил пристанище на Аралско море, а днес заради отклонените за напояване реки се намира сред пустинята, на 50 км от брега на морето. А пътят към Аралско море се е превърнал гробище за кораби.

Научете още за корабното гробище край Муйнак.

7291

Генуа, Италия

Една скорошна трагедия вече се превърна в туристическа атракция. След приключване на следствието потъналият лайнер Коста Конкордия беше закотвен в Генуа. Всеки ден се организират мини-круизи, които отвеждат туристите на 200 м от пътническия лайнер, където могат да се видят разрушенията. Междувременно гид разказва на мегафон историята на потъването на Коста Конкордия.

Научете как можете да посетите кораба Коста Конкордия.

27889

Сидни, Австралия

В залива Хоумбуш в Сидни се е превърнал в последен пристан за излезли от експлоатация кораби. Някои от тях са погълнати от мангрова растителност, избуяла по ръждясващите палуби.

28911

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин