Кортина: Сбъдната ски утопия - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кортина: Сбъдната ски утопия
Автор: Мира Янева

Стотици квадратни километри от стени, зъбери и долини два пъти на ден магически си променят цвета. По изгрев и по залез всеки ден слънчевите лъчи се отразяват в скалите на Доломитите и те стават розово-червеникави. Заради това природно зрелище ги наричат Бледите планини (I Monti Pallidi). И точно в центъра на този захарен памук се намира Кортина – един от най-луксозните ски курорти не само в Европа, но и според мнозина - в целия свят.

Кортина (пълното име е Кортина Д'Ампецо - Cortina d'Ampezzo) се намира на равно място, заобиколена от склонове от всички страни. В самия курорт пък сте заобиколени от дизайнерски бутици,антикварни магазини и занаятчийски ателиета. Храната е изискана, природата – невероятна (Доломитите са част от световното наследство на ЮНЕСКО) – тук е като сбъдната утопия на бавния начин на живот, една покана да не бързате и да си почивате, колкото искате.

В Кортина ще откриете всичко, за което скиорското ви сърце тупти – над 140 км писти, близо 50 лифта, възможност за нощно каране и сноуборд рампа. А ако не сте запалени по ските, можете да се спускате с шейни или да карате кънки на лед. Скуката е непозната, релаксът е издигнат в култ.

А ако се случи нещо да ви липсва, всички курорти в Доломитите са свързани помежду си със система от лифтове, така че можете да отскочите до някой съседен.

Полезна информация: Кортина е на около 160 км от Венеция. По време на сезона има директни автобусни връзки с Местре и жп гарата в Болоня. Има и редовна линия Кортина - Венеция, както и Кортина - Тревизо.

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин