Космически туризъм вече и в Европа - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Космически туризъм вече и в Европа
Космически туризъм вече и в Европа

Космическият туризъм нашумя през последните години и компаниите, които имат желание да работят по темата, стават все повече и все по-настоятелни да получат съответните права за това.

Европа беше сравнително изостанала в тази надпревара, но вече наваксваме с бързи темпове след като британското правителство официално одобри проекта за построяване на космодрум в Обединеното кралство.

Проектът трябва да бъде завършен и въведен в експлоатация не по-късно от края на 2018 г. За момента интерес към космодрума проявяват стандартните заподозрени - компаниите SpaceX и Virgin Galactic, които активно разработват технологиите за космически пътувания от години.

Великобритания обаче си поставя още по-амбициозна цел. За хората, които вместо да обикалят космоса, искат просто да обиколят света, космодрумът ще предлага и свръхбързи полети от Обединеното кралство до далечни точки на света. Очаква се безкрайните полети от 14 часа да бъдат сведени до под 2 часа - нещо, което ще зарадва всички хора, които по една или друга причина не обичат полета със самолет.

Ако все още не сте го осъзнали, нека ви го кажем в прав текст - само до 3 години ще станем свидетели на революция в транспорта в световен и дори космически мащаб - нещо, за което хората мечтаят от стотици години. Вълнуващо, нали?  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин