Коя е „перлата на Карибите“? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коя е „перлата на Карибите“?
Автор: Peika.bg
Коя е „перлата на Карибите“?
Снимка: Kirt Edblom/Flickr

Тя е едно прекрасно късче земя, чиято атмосфера освежава с аромата на екзотични плодове и цветя.

Сините води на океана пък нежно галят белия пясък, а зеленината на палмите прибавя задължителния финален акцент на бленуваното място. Това е остров Маргарита.

Това красиво кътче обаче е имало доста бурна история, тъй като изиграва ролята на изкупителна жертва за испанската корона. Запазил непокътнато културното си наследство, днес Маргарита е наричана още „перлата на Карибите“, се нарежда сред дестинациите с най-популярните плажове в света. Интересен факт за мястото е, че средната му годишна температура е 28 градуса.

Коя е „перлата на Карибите“?
Снимка: Kirt Edblom/Flickr


Остров Маргарита е част от групата на Малките Антили, пръснати във водите на Карибско море и се намира на около 40 км североизточно от брега на Венецуела

Коя е „перлата на Карибите“?


Той може да се похвали още със 72 плажа, кой от кой по-очарователен, девствен или усамотен. Ней-известните сред тях са: Плая ел Агуа, Морено, Паргито и Ел Силгеро. Има такива, оборудвани с всички удобства, както и други, които ще ви приканят да се хвърлите със сърфа в морските вълни или да поплувате заедно с обитателите на дълбините.
Коя е „перлата на Карибите“?
Снимка: Konstantin Zamkov/Flickr


Остров Маргарита е и дестинация за всички, които търсят разнообразие, комфорт, екзотика и спокойствие. Той привлича туристите не само със спираща дъха природа, но и с отлични хотели с разнообразен нощен живот. 

На острова има общо четири града, като ви препоръчваме да отделите внимание на Порламар (търговският център на острова) и столицата Ла Асунсион. Първият изобилства от магазини и ресторанти и там живее около 1/3 от местното население. Столицата пък е най-старият град на остров Маргарита и затова там можете да намерите по-важните културно-исторически забележителности. Въпреки че Ла Асунсион е най-малкият град на острова, имайте предвид, че много лесно можете да се загубите, заради виещите се улички!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин