Кулата на Кристиансборг - най-добрата гледка към Копенхаген - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кулата на Кристиансборг - най-добрата гледка към Копенхаген
Автор: Мария Ангелова

Със своите 106 метра кулата на двореца Кристиансборг е най-високата в Копенхаген. Следователно изкачването й ще ви предостави най-добрата гледка към столицата на Дания, при това напълно безплатно, което за град със скандинавски стандарт на живот е шестица от тотото.

Дворецът Кристиансборг е бил дом на кралете и кралиците на Дания в продължение на дълги години, но след голям пожар преди около 200 години, те се преместват в Амалиенборг и никога повече не се връщат. Което вероятно не биха направили, ако по онова време се е издигала 106-метровата кула с панорама към града.

Тя обаче е построена при последното реконструиране на палата през 1907-1928 г. Архитектът й Турвалд Йоргенсен се е постарал да запише името си в историята, като я е направил най-високата кула в Копенхаген, с цели 40 см по-висока от кулата на кметството.

Днес датските депутати имат щастието да отбележат като свое работно място „дворец“ - Кристианборг. Това означава само едно дребно неудобство за туристите – трябва да минат през скенер по пътя си към върха.

Решите ли да доставите удоволствие едновременно на няколко сетива, можете да гарнирате гледката към покривите на Копенхаген с вечеря в ресторанта на кулата (отворен до 23 часа). Кулата работи от вторник до неделя от 11 до 21 часа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин