Ла Диг - един малък приказен остров на Сейшелите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ла Диг - един малък приказен остров на Сейшелите
Автор: Peika.bg
Ла Диг - един малък приказен остров на Сейшелите
Снимка: Flickr.com

Ла Диг е един от онези острови, които със сигурност бихте искали да посетите.

Той е един от най-малките острови на Сейшелите, но въпреки това е достъпен за туристите и предлага много добро настаняване и обслужване. Със сигурност едни от най-красивите плажове са Анс Сорс д'Аргент и Гранд Анс, където можете да се насладите на спокойствие и невероятни гледки.

Населението на Ла Диг е едва около 2800 човека, там няма летище и единствения начин да се стигне до него е с ферибот или хеликоптер.

Ла Диг - един малък приказен остров на Сейшелите


Името на острова е дадено от френския изследовател Лазаре Пиколт, който посетил Сейшелите през 1768 г., но е останал без име до 1942 г. През 1789 г. са се заселили първите хора, когато придошли френските колонии заедно с техните африкански роби. Повечето от тях се върнали обратно във Франция, но някои от били оставени на острова.

Френските заселници започнали да произвеждат коралова вар и се смята, че са отговорни за намаляването на кораловите рифове на острова и за възникването на плантации за производство на ванилия.

Ако искате посетите Ла Диг, имайте предвид, че той е достатъчно малък, за да нямате нужда от кола и затова и инфраструктурата не е особено развита. Въпреки това може да намерите няколко таксита из острова, но единствените возила, които се дават под наем, са колелетата. Винаги остава и вариантът да се разхождате пеша.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин