Лагуна Колорада – червеното злато на Андите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лагуна Колорада – червеното злато на Андите
Автор: Peika.bg
Лагуна Колорада – червеното злато на Андите
Снимка: Voyages Lambert

Лагуна Колорада (Червената лагуна) е плитко солено езеро, разположено на 4267 метра надморска височина в Боливия, близо до границата с Чили

Езерото е наситено с малки острови от боракс, по-плитко е от 1 метър и е в къравовчервен цвят, заради разнообразието от водорасли, които цъфтят във водите му.

Пейзажът около лагуната Колорада се състои от пустинни скали и солни залежи. След залез там е изключително студено, но през деня в топлите месеци то е популярно място за туризъм, а солниците Салар де Уюни също е наблизо.

37200

Резерватът, в който се намира лагуната, е дом на множество застрашени птици и животни, които оцеляват, въпреки неблагоприятния климат. Например, Чилийското, Андското и Хамеското фламинго обитават местността около Колорада, защото в него има много планктон. В околността има още бозайници като пума, андски лисици и котки и др.

37199

В западно-централната част на Андите има и други много големи лагуни, които също са известни, заради цветовете си. Например, лагуната Верде е популярна дестинация, заради зелените си води.

37201

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин