Леденият бар в Амстердам: Наздраве при -10 градуса - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Леденият бар в Амстердам: Наздраве при -10 градуса
Автор: Габриела Вълчева
Леденият бар в Амстердам: Наздраве при -10 градуса

“Едно малко, моля! И с много лед!” Тези две изречения могат буквално да ви смразят в единствения леден бар в Холандия - “Xtracold ice bar” в Амстердам, превърнал се в една от най-посещаваните забележителности на града.

Леденият бар се намира на брега на река Амстел, само на няколко минути път от площад Рембранд. Мястото е централно и няма как да бъде пропуснато - нито ако вървите пеш или минавате с колело, нито ако сте на тур с корабче по реката. Някои градски турове дори - като този на “Heineken” например, включват в пакета си посещение на ледения бар като една от атракциите в Амстердам. А и двете големи полярни мечки на входа лесно се забелязват.

Със закупуването на билет (около 20 евро на място или по-малко като част от пакет) получавате еднa напитка, която се дава в преддверието - т.нар. топъл бар, а после още две в ледения бар. Разнообразието на напитки в топлия бар не е голямо, но затова пък чакането за коктейлите после си заслужава.

Влизането в ледения бар е като стъпка в друго, приказно измерение. Температурата е минус десет по Целзий, а всичко блести и излъчва разноцветни светлини. Строителният материал тук е лед - ледени стени с леден под, ледени пейки и ледени маси, леден барплот, ледени колони с вградени (замразени) предмети според темата на интериора, ледени скулптури, дори чашите са ледени. Клиентите получават топло яке и ръкавици, за да не се вледенят и те. И така, за около 30-ина минути всеки се превръща в снежен крал или кралица.

31569

Барът постоянно променя цвета си, благодарение на LED осветлението. Освен музиката, приканваща клиентите да потанцуват, за да се сгреят, там може да се прожектират и 3D филми. Интериорът на бара периодично се сменя, според времето от годината, празниците, актуалните събития и т.н.

Също така, в този бар не просто се сервират напитки. Всеки желаещ може да се научи директно от специалистите да забърква най-различни видове коктейли, стига да не му пречат ръкавиците.

Барът не е за изпускане именно заради обстановката и идеята, вложена в него (кога друг път ще седите на ледени блокове с ледена чаша в ръка при минус десет градуса и всъщност ще се забавлявате?). За тези, които не пият алкохол алтернативата е портокалов сок, чай или кафе.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин