Лека нощ в ледената стая - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лека нощ в ледената стая

„Отел дьо Глас“ е името на ледения хотел в Квебек, Канада, който не се препоръчва за зиморничави хора. Построен е изцяло от лед и сняг и е най-интересната забележителност в града, и най-вероятно в цяла Канада. Там се спи в нощни чували и върху кожи, като това е едно от многото любопитни неща, които ще изживеете в този хотел.

Всяка година хотелът се строи наново поради повишаването на температурите през топлите сезони, когато ледът се топи. Проектът започва през 2000 г., използвани са 4500 тона сняг и 250 тона лед. Оттогава „Отел дьо Глас“ се превръща в най-посещаваното място в Квебек и е един от няколкото ледени хотела, които съществуват в целия свят.

Мебели, лампи и много скулптури се правят от замръзнала вода. Хотелът предлага тематични стаи и апартаменти, две художествени галерии, изложбени зали, кино и леден бар, който отвори през 2003 г. и е перфектното място за тези, които остават в хотела за малко.

В хотела също има и невероятен параклис, в който всяка зима множество влюбени двойки празнуват сватбите си, заобиколени от белотата и красотата на това място.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин