Ловран – плажове и кестени на адриатическия бряг - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ловран – плажове и кестени на адриатическия бряг
Автор: Мария Ангелова

Взел името си от растящите в градчето и околностите му лаврови дървета (или източника на познатия дафинов лист) Ловран се намира в една от най-красивите части на залива Кварнер в Хърватия. На заден план са възвишенията и иглолистните гори на планината Учка. В краката ви са прозрачните адриатически води, в които да се гмурнете или плавате. Решението на уравнението е перфектната средиземноморска лятна почивка.

Склоновете на планината Учка са чудесни за преходи и маунтийн байк, плажовете са идеални за събиране на слънчев загар. Не пропускайте да разгледате и църквите в старата част на града.

Ловран е един от старите курортни градове на Хърватия – първите туристи започват да идват тук в края на 19-и век. Те не са кои да е, а аристокрацията на Австро-Унгария, чиито летни вили са превърнати в луксозни спа и уелнес хотели.

Ловран е разположен на брега на Адриатическо море, но това не означава, че ще ядете морска храна до припадък. В околностите на града има и черешови градини и насаждения с кестени. Всъщност кестените от Ловран се славят като едни от най-вкусните по света. За да се уверите лично в това, можете да посетите ежегодния Фестивал на кестена (или Марунада) в града (октомври). Друг интересен кулинарен фестивал е посветен на аспержите (от средата до края на април).

Разходете се по крайбрежната алея Лунгомаре, която се вие по крайбрежието в продължение на 12 км от Ловран до Волоско. Само на 5-6 км се намира по-големият средиземноморски курортен град Опатия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин