Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания
Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания

Една пета от българските картодържатели избират да посетят слънчева Испания, показват данните от тазгодишното проучване на Mastercad – MasterIndex 2018. С богатото си културно-историческо наследство Испания е повлияла върху развитието на цели континенти.

Тя е родно място на знаменити личности като писателя Мигел де Сервантес и художника Пабло Пикасо. Една от най-популярните туристически дестинации в света, Испания привлича милиони туристи от целия свят всяка година. А перлата в короната на кралството – столицата на Испания Мадрид – е на трето място по брой жители в европейския съюз след Лондон и Берлин. За да се насладите на топлината на Мадрид, за да откриете най-подходящите за вас места, за да се върнете с безценни преживявания от пътуването си, вижте съветите на нашите екскурзоводи какво да правите в Мадрид.

Посетете: Ако търсите спокойно място, на което да се насладите на красивия Мадрид, горещо препоръчваме Terraza Cibeles, която се намира на известния площад Plaza de Cibeles, на покрива на красивата сграда Palacio de Cibeles. Там ви очакват арт галерия, кафене, туристическа информация, ресторанти – всички те се намират на шестия етаж и предоставят невероятна гледка към града. Докато се наслаждавате на изгледа, ще можете да вкусите невероятни коктейли, вина, шампанско и плата. Не се притеснявайте от това, че вече захладнява – в Мадрид страстите са винаги горещи, а можете и да разчитате на любезните и мили сервитьори, които ще ви предложат топло одеяло, за да се загърнете и да се чувствате комфортно.

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания

За да избегнете тълпите от туристи, се разходете в най-красивия и известен парк в Мадрид - Parque del Buen Retiro. Поемете по широките алеи сред зелените разлистени дървета, докато пред очите ви не се открие красиво езеро, в което можете да се повозите на лодка. Ако сте от почитателите на активния живот и кошницата и одеялото за пикник не ви изкушават, можете заедно с местните да потичате, да покарате колело или ролери.

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания

Бихте могли дори да се присъедините към практикуващите йога, които ще срещнете сред поляните на парка. И не забравяйте да посетите възхитителния Palacio de Cristal – дворец, направен изцяло от стъкло!

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания
Снимка: manuel m. v./Flickr

Говорите ли втория най-популярен език в света? А обичате ли кино? Ако отговорите са положителни, благодарение на Mastercard получавате 40% намаление за местата, които сте избрали, в редица популярни киносалони като Teatro Luz Philips Gran Vía, Teatro Cofidis Alcázar, Teatro Infanta Isabel, Teatro Fígaro, Teatro Pequeño Gran Vía, Teatro Lara и Teatro Galileo.

Разгледайте: Безценна изненада - частна обиколка на Националния музей „Тисен-Борнемиса“, чиито зали все още не са отворени за редовни посетители, под ръководството на популярния сценарист и телевизионен водещ Борис Изагире. Специално планувана от самия Борис, 90-минутната обиколка ще ви отведе пред най-добрите картини на Тисен, а той ще ви разкаже за влиянието  на испанската литература върху платната на художника. След като нахраните ума и сетивата си с изкуство, имате възможност да обсъдите видяното, докато се наслаждавате на вкусна и засищаща средиземноморска закуска, в която има испански омлет, вариации от сирена, хамон, прошуто, деликатеси, сладкиши, плодове и други изкушения.

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания
Снимка: Flickr.com

Когато сте в Мадрид, едно от нещата, които не трябва да пропускате, е посещението на Кралския дворец –намира се в непосредствена близост до площад Plaza de Oriente. Това е най-голямата сграда в града и най-големият дворец в Западна Европа. Известен с богатата си архитектура и с красивия интериор, в него могат да се видят много произведения на изящното изкуство. Интересен факт: дворецът е издигнат през далечната 1764 година, днес никой не го обитава, но той все още е официалната резиденция на кралското семейство.

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания

За хапване: Сред постоянните тълпи на популярната мадридска улица Монтера има един скрит, малък рай, сгушен на покрива на магазин за аксесоари – „Тайната градина на Салвадор Бачилър“. Входът към този бар все още е тайна за мнозина, така че побързайте да се възползвате преди повече хора да са научили за него. Когато вечер магазинът се изпразни, охраната ще ви покани да се качите по ескалатора и ще избягате от забързания градски живот - ще се озовете сред тишина и спокойствие в зелената градина на покрива на сградата.

За ексклузивно и луксозно кралско преживяване можете да се възползвате от предложението на Masteracard и да отседнете в 5-звездния Westin Palace Madrid, който е разположен в сърцето на Мадрид. Изберете дължината на вашия престой и се наслаждавайте – получавате първокласна стая, закуски в ресторант La Rotonda, частна обиколка на най-добрите, любими и на местните, магазинчета за храна и пазар, както и – специално изготвено меню с дегустация на популярни марки испанско вино.  

 

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания

Сигурни сме, че вече планирате пътуването си към перлата в короната на Кралство Испания – Мадрид. С помощта на съветите на нашите екскурзоводи ще имате незабравими преживявания и ще си тръгнете с безценни спомени от най-слънчевия град в Европа. Тези и още много атрактивни предложения и привилегирован достъп ще намерите на priceless.com – единствената по рода си платформа, създадена специално за картодържателите на Mastercard.

Мадрид – перлата в короната на слънчева Испания

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин