Малта – красотата на контрастите - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Малта – красотата на контрастите
Автор: Peika.bg
Малта – красотата на контрастите

Прекарах няколко дни в Малта, които бяха достатъчни, за да си дам сметка отново колко културно разнообразна е, иначе малката ни Европа.

Малта е много успешен микс от култури, мястото където Европа и Северна Африка се срещат, за да превърнат, иначе бедния на зеленина остров, в място, което си струва да се посети.

Пред погледа ми все още се открива ясно морската алея, която свързва Слима и Сейнт Джулиънс: красивите стари сгради, които създават усещането за пътуване назад във времето; пъстрите лодки, които се полюшват в ритъма на вълните, и многонационалните тълпи хора, които изпълват булеварда с живот.

37257

Малта е място, пълно с контрасти. В столицата Валета, навсякъде могат да се видят църкви и религиозни монументи.

Дори на входовете на някои жилищни сгради има малки олтари в чест на някой местен светец. Градът впечатлява също и със своята архитектура и гледките, които се откриват към Средиземно море от всяка тераса.

37260

Не много далече от Валета, на около час път с градски транспорт и още толкова с корабче, се намира перлата на малтийското крайбрежие – Синята лагуна. Самото име говори само по себе си – водата е кристална, толкова е красиво, че фактът, че плажът всъщност се състои от скали и камъни, остава на втори план.

37258

Слънчевите лъчи отразяващи се в кристалната вода хипнотизират сетивата и за пореден път се убеждавам, че живеем заобиколени от божествена красота.

Текстът е изпратен от Цветислава Петрова за рубриката Стани автор. Снимки: авторът. Споделете и вие пътешествията си на info@peika.bg!  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин