Маратон на другарството в Квазулу – Натал - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Маратон на другарството в Квазулу – Натал
Автор: Елена Исаева

В Република Южна Африка, която се намира в най – южната част на континента Африка на бреговете на Атлантическия и Индийския океан се говорят цели 11 езика, всеки от които е признат за официален, а това от своя страна я прави втора в света по техния брой след Индия. Това е една страна с много богато историческо наследство и с разнообразие от различни и много интересни култури, както и участваща в редица африкански и световни съюзи. Освен това тя е и основателка на Организацията на обединените нации. 

На територията на страната се намира и една от най – дългите реки на континента Африка – Оранжева река, която е открита от европейците през 1760 г. Тя извира от Драконовите планини, като в горното си течения образува многобройни красиви водопади и прагове, но това от своя страна е причина, поради която реката не е плавателна и по нея не могат да преминават кораби.

Маратон на другарството в Квазулу – Натал
Снимка: pixabay.com

 

В Република Южна Африка са открити останки от най – старите  човешки раси в света – австралопитек, род човекоподобни маймуни, които са приети за първите представители на човешкия род.

Страната има богата история и многообразие от култури, които привличат ежегодно милиони туристи. Те са наистина много интересни, загадъчни и си заслужава да се видят на живо.

Независимо от многобразието на етнически групи и общности, тук се провеждат редица карнавали, празници, спортни и други събития, които се обединяват в представянето на местните традиции.

В провинция Квазулу – Натал, която се намира на източния бряг на Южна Африка се провежда най – голямото и значимо спортно състезание в страната – Маратонът на другарството. Това е и едно от най – известните бягания на дълги разстояния в света, дълъг 89 километра. В средата на месец юни в провинцията пристигат атлети от цял свят, за да премерят силите си, куража и подготовката в издръливостта си в маршрута, който се изминава от Петермарицбург до Дурбан, на крайбрежието.  За първи път състезанието е проведено през 1921 г., организирано от ветерана от Първата световна война Вик Клапхан, в памет на загиналите му другари.

Маратон на другарството в Квазулу – Натал
Снимка: pixabay.com

 

В последните години в сътезанието се включват повече от 15 000 бегачи, като важно условие е да са навършили 20 години. За класиране във финалното състезание е необходимо маршрутът да се измине за не повече от 12 часа. Първите 10 мъже и 10 жени, които достигнат до края получават златен медал.

Това огромно по мащаби спортно събитие привлича също и много местни и туристи като зрители. Ако сте любители на спортните състезания и имате спортменски дух и заряд, то включете се в изживяването на тези емоции, трасето е дълго и по него има многобройни места, от които може да се наблюдава протичането му.

Посетете тази страна не само заради това интересно събитие, ами за да се докоснете до един различен свят, до една съвсем друга, но много интересна и колоритна култура, пълна с традиции и обичаи, които няма никъде другаде по света. Определено няма да съжалявате. Все пак е важно да се докосваме до други държави, които нямат общо с нашата, така придобиваме една по-обща култура и представа за заобикалящия ни свят.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин