Маратонът, на който ще забравите, че мразите бягането - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Маратонът, на който ще забравите, че мразите бягането
Автор: Мира Янева

Добре дошли на най-шарения маратон в света, където не е важно колко бързо бягате, нито на кое място се класирате, а само да се забавлявате и да финиширате с възможно най-много от цветовете на дъгата по себе си. Тук цари такава еуфория сред участниците, че ще забравите, че никак, ама никак не обичате да бягате.

По време на Шареното бягане (Color Run) съревнованието има по-малко значение, отколкото изживяването на изпълнения с цветове ден. Събитието се провежда в над 30 големи града по света и включва участници с различни възможности, възраст и габарити - всички са поощрени да упражнят способностите си.

Те започват надпреварата в бели тениски и биват посипвани с цветен прах на всеки изминат километър. Ако стигнете до финалната права 5 км по-късно, ви очаква цяла експлозия от цветен прах на подготвения празник на цветовете! 

Събитието напомня на индийския фестивал Холи, за който вече ви разказахме в снимки.

Остава въпросът как след края организаторите почистват цялата шарения. Отговорът е: възможно най-бързо - с камиони, метли и парочистачки. А участниците сами се почистват от праха посредством усилено търкане.

Най-близките държави, в които се провежда Шареното бягане, са Германия, Италия, Холандия, Великобритания, Иралндия и Португалия. В САЩ се провежда в десетки градове, както и в Австралия и Китай.

А сега ви каним в галерията с вдъхновение за тичане.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Krum Tonev , 31.07.2013 | 15:01
уха 5км много голямо разстояние! :) иначе изглежда наистина много свежо и весело :)
Абонирайте се за нашия бюлетин