Марлборо през погледа на един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Марлборо през погледа на един местен
Автор: Андон Андонов

"Ако посещавате Англия и искате да усетите британския дух, трябва да отидете в градчета като Марлборо. Не отивайте в Лондон - твърде е голям и е смесица от толкова много различни култури… размерът на града разрежда британския дух. В малките градчета викторианските традиции се запазват. Марлборо винаги е имал малка, сплотена общност и затова е оцелял непроменен през вековете."

Ето какво ни сподели за британския град Марлборо Шив Шарма, 23 г., който е живял в града 7 години, а в момента учи в Лондон и се занимава с програмиране.

Най-интересното нещо в Марлборо е… че Марлборо е запазил до голяма степен автентичния староанглийски дух. Разположен е на един от най-старите пътища в Англия (между Лондон и Бат). Сградите, пазарът, кръчмите, колежът - всичко е запазено както едно време.

Първото място, на което ще ви заведа в Марлборо, е… да пийнем по бира в кръчмата The Royal Oak, която е запазила старите викториански традиции. Предлагат отлична истинска бира, не като гадните бири по магазините…

В никакъв случай не пропускайте… Стоунхендж (на около 20 км) - направо ти спира дъха. Когато си там, усещаш гордост от постиженията на човечеството. Стоунхендж е една от най-старите конструкции, строени някога в Англия, и контрастът с модерността ярко откроява колко далеч са стигнали хората. Съща така мястото някак си те смирява, чувстваш се малък, заобиколен от околните гробници-могили.

Колежът Марлборо... би могъл да бъде туристическа атракция - градините са чудесни за пикник, отворен е за посещения в определени дни, а и самата сграда олицетворява типичната викторианска архитектура. Колежът е интернат, тоест учениците живеят там и учителите са също и надзиратели. По мое лично мнение атмосферата е твърде строга, но пък образованието е много добро.

Докато сте в Марлборо, непременно… се потопете изцяло в английския дух - посетете терените за ръгби, влезте в английската църква, поръчайте си риба с картофи в някоя кръчма.

През пролетта... цъфтят цветята, така че задължително трябва да се разходите наоколо по градините. Тук хората обожават да се занимават с градинарство, дори има конкурси.

През лятото… нощният живот наистина се оживява. Зависи дали си падате по такива неща, но ако сте ентусиаст, можете да отидете и до Лондон за през нощта, не е толкова далеч.

През есента… е добро време за пазаруване, всичко е отворено до късно. Също така е началото на футболния сезон, така че хората масово се събират да гледат заедно.

През зимата… най-голямата атракция е снегът, винаги вали по много. Много хора излизат навън да играят в снега. Градският център е най-красивата част и по празниците има фойерверки.

Малко хора знаят, че… голяма английска традиция е да слезеш до кръчмата рано сутринта за една бира преди работа.

Жителите на Марлборо никога не биха… отказали цигара. Англичаните обожават пушенето, имаме огромно разнообразие от различни тютюни от целия свят.

Можеш да познаеш, че някой е от Марлборо… по особения му акцент. Среща се само в градовете около Лондон. Звучи като смесица между кокни и ъпер-клас.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин