Мавриций – островът-плаж насред Индийския океан - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мавриций – островът-плаж насред Индийския океан
Автор: Peika.bg
Мавриций – островът-плаж насред Индийския океан

Някъде из безкрайните сини води на Индийския океан има една държава, за която едва ли ще ви дойде на ум, докато играете на „градове и държави“ – Мавриций.


Островът се намира на 900 км от Мадагаскар и има бурни отношения с енергичните европейски колонизатори. Открит е от португалци, но е колонизиран първо от холандци, а след това и от французи. По-късно минава под влиянието на Англия. Днес пък сред малките острови-държави (почти колкото Люксембург), към които се стичат хиляди туристи – цяла година, от цял свят.

Мавриций е различен от останалите държави в Африка. Политическият му живот е спокоен, човешките права се спазват и се инвестира в туризъм. Понякога го наричат Островът-плаж, защото е истински рай – един безкраен плаж с бял пясък и синьо-зелена вода, буйна растителност, огромни езера и басейни и температури, които варират около 23 – 27º C през цялата година.

Най-красивите и посещавани плажове на острова са Гран Бей и Ла Курвет – пълно е с барове, ресторанти и дискотеки. Друго невероятно място е Перейбере – малка пещера, която се намира на път между Гран Бей и Кап Малерез, което е скромно и почти изгубено местенце.

Блу Бей е още един невероятен плаж в югоизточната част на острова, на който може да се практикува уиндсърф и плаване.

Вече ви се ходи в Мавриций? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мавриций! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин