Медитация по време на пътуване - защо е добра идея? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Медитация по време на пътуване - защо е добра идея?
Автор: Peika.bg
Медитация по време на пътуване - защо е добра идея?
Снимка: Unsplash

Медитацията може да е ключът към отключването на максималното удовлетворение от пътуването. Медитацията продължава да добива популярност и има най-различни ползи за физическото и психическото здраве.

Оказва се, че е доста полезна по време на пътуване, тъй като не отнема много време, а произтичащите от нея ползи за здравето определено си заслужават. 

Лесно е да намерите свободни 5 минути през деня, за да медитирате и не е нужно да кръстосвате крака и да казвате странни неща на глас, ако смятате, че това не е вашето нещо. Всичко, което трябва да направите, е да се настаните удобно и след това да се съсредоточите и да контролирате дишането си. Добре е да опитате да освободите и ума си, тоест да спрете да мислите за няколко минути и просто да се отпуснете.

Медитацията не отнема много време, а има възможността да подобри качеството на вашата почивка. Ето някои основни причини, поради които трябва да медитирате, докато пътувате:

Ще се свържете по-добре с мястото, на което се намирате

Медитация по време на пътуване - защо е добра идея?
Снимка: Unsplash

Непрестанното движение може да ви накара да загубите връзка с това къде се намирате и какво има около вас. Някои хора толкова се увличат по това да видят възможно най-много или да планират коя ще бъде следващата им спирка, какво ще бъде следващото им хранене и т.н., че пропускат да се наслаждават на нещата, които ги заобикалят. Медиацията може да ви помогне да забавите темпото и да оцените малките неща. Медитацията ще ви помогне да се свържете по-добре със заобикалящата ви среда и това ще направи почивката ви много по-приятна.

Носи спокойствие в стресови ситуации

Медитация по време на пътуване - защо е добра идея?
Снимка: Unsplash

Пътуването безспорно е много вълнуващо и осигурява нови преживявания, приятелства и спомени. Въпреки това, новата обстановка и непознатото понякога причиняват стрес.

Могат да възникнат много непредвидени обстоятелства при пътуване- закъснения на полети, инциденти или проблеми в хотела са само няколко примера за ситуации, които могат да ни стресират и да развалят удоволствието от пътуването. Различни проучвания показват, че медитацията може значително да намали ефектите от стреса и тревожността. Медитацията има способността да подобри вашето настроение и да ви помогне да се справите с напрегнатите обстоятелства.

Медитация в наистина спокойна среда

Медитация по време на пътуване - защо е добра идея?
Снимка: Unsplash

Светът е пълен със скрити живописни места, някои от които предлагат неповторима успокояваща атмосфера. Уникалната възможност да практикувате медитация в тези наистина спокойни условия е шанс, който не всеки получава.

Подобрява съня, повишава енергията и подобрява настроението

Медитация по време на пътуване - защо е добра идея?
Снимка: Unsplash

За пътувания, изпълнени с приключения, редовният и качествен сън е от първостепенно значение, за да избегнете чувството на умора. С медитация можете да успеете да се преборите с умората, идваща от пътуването, различният климат и различните часови зони и да постигнете превъзходен сън.

Редица проучвания показват, че медитацията подобрява качеството на съня. Следователно медитирането по време на пътуване може да ви помогне да се борите с умората, да увеличи енергията и да ви осигури повече време за изследване на новата и вълнуваща дестинация. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин