Мелбърн – мегаполисът, в който може да намериш природа и спокойствие - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мелбърн – мегаполисът, в който може да намериш природа и спокойствие
Автор: Peika.bg
Мелбърн – мегаполисът, в който може да намериш природа и спокойствие

Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия

Той е разположен в залива Филип бей и през него минава река Яра, а друг интересен факт е, че често присъства в класациите за най-добрите градове за живеене. В началото на ХХ в. за малко е бил столица на Австралия, а днес е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт и спокойствие.

Според световните изследвания цялостната градска атмосфера на Мелбърн се отличава като един от най-спокойните мегаполиси за живеенеГрадът е известен още като мястото на викторианците, като и до днес те представляват около 70% от населението му.

Мелбърн бива представян като културна столица на Австралиякакто и като нейния пазарен град. Там може да видите голям брой театри, галерии и музеи заедно с невероятно красиви паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн.

Мелбърн – мегаполисът, в който може да намериш природа и спокойствие


Освен че е културна и модна столица, както и бизнес и търговски център, Мелбърн се слави с още нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и изкусителните сладости. Малко от вас сигурно биха предположили, че сладкарниците в този град ви чакат буквално на всеки ъгъл – броят им из целия град е повече от 500. Шоколадовите ателиета пък се надпреварват кое ще произведе най-изящните по форма сладки изкушения, за да привлекат погледа ви.

Мелбърн определено е от градовете, които крият в себе си по нещо за всеки тип туристи – независимо дали сте почитатели на природата, релакса, шопинга или гурме туризма, този австралийски мегаполис може да ви предложи от всичко по много.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин