Мелбърн през погледа на един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мелбърн през погледа на един местен
Автор: Мария Ангелова
Мелбърн през погледа на един местен
Снимка: Visions of Victoria

Мелбърн е вторият по големина град в Австралия с население колкото половин България (малко под 4 милиона души). Всичко останало, което трябва да знаете за града, ще ви разкаже Ник Джонс-Уикберг – малко над 25-годишен неуморен пътешественик и горд жител на Мелбърн.

Първото място, на което ще ви заведа в Мелбърн, е... в MCG (Melbourne Cricket Ground) на мач по австралийски футбол. Това не е американски футбол, не е ръгби, не е футбол – просто е най-великата игра на света и ще трябва да я наблюдавате, за да я разберете. Както и да почувствате атмосферата на игрището по време на мач.

Когато искам малко спокойствие, отивам... в някой от многобройните паркове в Мелбърн. Дори и в центъра на града можете да откриете малък зелен оазис, за да презаредите батериите по време на обедната си почивка.

26718

В Мелбърн непременно се снимайте с... река Яра и силуета на града на заден план.

Ако трябва да опитате само едно местно ястие, трябва да е... барбекю, приготвено в двора на къща от предградията. Къща със специалния кръгъл австралийски простор за дрехи и ръждясала желязна ограда. Тук не става въпрос за храната, а за класическата австралийска атмосфера.

Когато искам да избягам от тълпите, отивам... където и да е в провинция Виктория. Територията е огромна и можете да откриете тишина и спокойствие, където и да отидете.

26716

Жителите на Мелбърн никога не биха... признали, че кафето във вашия град в добро колкото тяхното. Защото не е. Съжалявам.

Можете да познаете, че някой е от Мелбърн по... начина, по който ризата му си отива на прическата и мустаците му. Татуировки, прилепнали джинси и плътни рамки за очила – това също са знаци, че този човек е хипст... извинете, от Мелбърн.

Малко хора, знаят, че... Мелбърн се е наричал Батмания за известно време. Сериозно. Освен това имаме Батман Авеню, кръстено на същия човек – Джон Батман. Който е сменил името на града на Мелбърн, трябва да се срамува от себе си!

26722

През пролетта трябва да... очаквате неочакваното. Една пословица гласи, че времето в Мелбърн те среща с четири сезона в един ден, а пролетта е най-непредвидимото време.

През лятото трябва... да се мажете с лосион против изгаряне.

През есента трябва... да посетите Международният комедиен фестивал в Мелбърн. Можете да откриете всякакъв тип комедия на всякаква цена, навсякъде, всяка нощ в продължение на месец.

През зимата трябва... да отидете на мач по австралийски футбол.

26720

Най-добрата еднодневна екскурзия от Мелбърн е... по Великия океански път (Great Ocean Road), който започва на около два часа западно от града. Крайбрежието е впечатляващо и ако имате време, можете да прекарате няколко дни в шофиране.

Само в Мелбърн може да се случи... да има официален неработен ден заради конно състезание (Melbourne Cup).

Препоръчай приятно място за кафе и сладкиш... Където и да е във вътрешните северни предградия. Наистина. Имаме толкова силна кафе култура и толкова интересни кафенета (буквално стотици), че няма да е честно да спомена само едно. Улиците Brunswick St, Sydney Rd, High St и Lygon St са най-известни с дългите си редици кафенета.

26721

Препоръчай приятно място за бира... Отново изборът е огромен. Бих отишъл в Naked in the Sky на улица Brunswick заради комбинацията от добра бира, евтина храна и невероятни гледки.

5 места, за които не сте чували преди да дойдете в Мелбърн за първи път... веригата Hungry Jack’s, Centrelink (социалната система на Австралия), манастира Abbortsford, предградието Франкстън, банята на 35-я етаж на Sofitel Hotel.

Блога за пътешествия на Ник можете да откриете тук (английски).


Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин