Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 1)
Автор: Peika.bg
Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 1)

Бъдете сигурни, че в колкото и свободен откъм възможности за пътуване свят да живее, има места, които са изцяло недостъпни за хората.

Причините за това са три: прекалено опасно, строго секретно или предназначено единствено за членове на малка група от хора.

Ето и кои са тези места:

1. Змийският остров

Змийският остров се намира край бреговете на Бразилия. Той е обитаван от 4000 от най-смъртоносните змии на планетата, а тяхната отрова е толкова силна, че може буквално да разтопи човешката плът. Заради огромната опасност за здравето на хората, бразилските власти са забранили достъпа до острова.

2. Трезорът на Кока-Кола

Рецептата на Кока-Кола е може би най-известната търговска тайна на света. Интересното е, че тя бива съхранявана в собствен трезор. Легендите разказват, че само няколко човека я знаят, но никой не знае кои са тези хора и на тях дори им е забранено да пътуват в един и същи самолет.

3. Клуб 33

Има само едно място в Дисниленд, където се продават алкохолни напитки и това е Клуб 33. Този частен клуб се намира в сърцето на площад Ню Орлиънс в Дисниленд и въпреки че входът му е сравнително лесен за намиране, за да влезете вътре, ще ви се наложи да поизчакате около 40 години. Най-странното от всичко е, че има списък с чакащи, които са готови да плащат членски внос, вариращ между 10 000 и 30 000 щатски долара на година, въпреки че никога не са го посещавали.

4. Межгоре  

Межгоре е един затворен руски град, в който живеят и работят хора, силно пазени в тайна. Населеното място се намира в най-високата южна част на планината Урал и се смята, че в района се пази тайно ядрено оръжие. Руските власти обаче отричат да има такова. Според официални изявления там се съхраняват съкровища и запаси от хранителни продукти в случай на война.

5. Менуит хил

Менуит хил, който се намира във Великобритания, е един от най-секретните комплекси в Европа. В сградите му, които са със доста странен дизайн, специалисти подсигуряват комуникациите и разузнаването на страни като Великобритания и САЩ. Интересен факт е, че комплексът е най-голямата електронна мониторингова станция на планетата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин