Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 2)
Автор: Peika.bg
Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 2)

Бъдете сигурни, че в колкото и свободен откъм възможности за пътуване свят живее, има места, които са изцяло недостъпни за хората.

Причините за това са ти: прекалено опасно, строго секретно или предназначено единствено за членове на малка група от хора. Ето и местата, които сме ви подбрали този път:

1. Бохеймиан груув

Простиращият се на площ от 2700 акра кампус Бохемиан груув се намира в Калифорния, като територията е частна собственост, Предполага се, че принадлежи на арт клуб, наречен „Бохемиан клъб, където на сбирки са присъствали известни личности американските президенти Ричард Никсън и Хърбърт Хувър. Интересното е, че там жени не се допускат и освен това се върди, че всяко лято там се провежда двуседмичен лагер, на който се събират най-влиятелните хора в света.

2. Форт Нокс

Трезорът Форт Нокс е мястото, където се пазят златните кюлчета на САЩ, както и куп други национални съкровища. Според официалната информация то еедно от най-сигурните места на Земята. Пазят го 30 000 войници и цяла флотилия, а ватата му тежи 22 тона и е направена от материал, който не може да бъде взривен.

3. Тайният архив на Ватикана

Ватиканската библиотека е една от най-големите и най-секретните библиотеки в света. Само най-висши духовници и специално оторизиани от папата лица имат достъп до писаните съкровища. В книгите, пазени във Ватикана, има информация за почти всичко – от древни кодове на маите до сведения, които най-вероятно доказват съществуването на извънземен живот.

4. Пайн гап

Пайн гапп е мониторингова станция, която е разположена в Централна Австралия. Тя се упрвлява от правителството и Централното разузнавателно управление и е единственото място на континента, над което не могат дори да прелитат самолети.

5. Пещерата Ласко

В пещерата Ласко в Югозападна Франция има праисторически рисунки на животни и геометрични фигури, за които се смята, че датират от над 17 000 години. Влизането в нея обаче е забранено от 1963 г. насам, а причината за това е гъбична инвазия, която заплашва уникалните скални изображения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин