Между Нирвана и Самсара – книга за търсенето - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Между Нирвана и Самсара – книга за търсенето
Автор: Мария Ангелова
Между Нирвана и Самсара – книга за търсенето
Снимка: Атанас Куцев

Най-трудното на големите приключения в живота е да се решиш. После всичко става лесно. С пътешествието на Атанас Куцев и Моника Балабанова вече сме ви срещали. А малко по-късно цялото преживяване излиза в книга - „Между Нирвана и Самсара“ (издателство „Вакон“). Няколко месеца из Непал и Индия през погледа на един фотограф, близки срещи с живота на монасите в непалските манастири, с хималайските върхове и живота по индийските улици и влакове.

Тази книга е за всеки, който си мисли, че трябва да направи нещо щуро в живота си. За всеки, който би искал да посвети времето си не на работа в офис, а на обикаляне на света. За всеки, който си мечтае да бъде откривател, но си остава залепен за бюрото.

И не защото в книгата се съдържат съвети как да го направите. А защото след като затворите последната страница, ще сте разбрали, че всъщност всичко е много по-просто, отколкото изглежда.

35575

Снимка: Атанас Куцев

Между Нирвана и Самсара“ е поглед към различията, шамар от културен шок, възмущение и разбиране. Атанас ви е хванал за ръка и ви води от град в град, усещате почти физически клатушкането в раздрънканите автобуси, озъртате се по оживените жп гари на Индия, разхождате се из легендарни дворци и градини, чувствате между пръстите си ситния пясък от плажовете...

35576

Снимка: Атанас Куцев

8500 км, три месеца, две държави, 19 населени места

В манастири, храмове, свещени места, частни домове

Със самолет, слон, камила, влак, рикша, автобус, такси

През планини, реки, пустиня, джунгла, плажове

В сблъсъка на религии, традиции, съвременност

Търсене между Изток и Запад

Както пише на гърба на книгата: „В някои пътешествия губиш себе си, в други се откриваш. И понякога, само понякога намираш щастието по средата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин