Мистериозен тотем се появи на британското крайбрежие - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистериозен тотем се появи на британското крайбрежие
Автор: Peika.bg

Поради своите епични пропорции и сложни дизайни, тотемите винаги са интересни за гледане. И докато повечето дизайни вдъхват усещане за великолепие, този, който се появи в Обединеното кралство, също е обвит в мистерия.

 

Тотемен стълб изскочи на върха на скала по южното крайбрежие на Великобритания и никой не знае кой го е направил, нито кой го е поставил там.

Kent Wildlife Trust, благотворителна природозащитна организация, сподели новината в публикация в блог. Мистериозният тотемен стълб се появи в природния резерват в Капел-ле-Ферн и бил забелязан по протежение на пътека по пътя на Норт Даунс между Дувър и Фолкстоун. Според тръста скулптурата е висока 2.5 метра и е издълбана от дърво.

Една от най-завладяващите характеристики на мистериозния тотем е резбата на едната му страна. Скулптурата е изписана с името Perkūnas, балтийския бог на небето, гръмотевиците и светкавиците. Поради това местните жители и служителите започнали да го наричат „Полюсът Перкунас“.

„Художникът зад това прекарал часове в изработване на детайлите и ние искаме да го запазим“, казва Иън Рикардс, регионален мениджър в Kent Wildlife Trust в изявление. „Произведението на изкуството изглежда е хит сред разхождащите се, които си правят селфита и ни поздравяват за инсталацията, но нямаме представа как се е появило там – това е мистерия „Тотем“!“

Въпреки неочакваната му поява, хората са обикнали тотемния стълб и се надяват да разкрият мистерията и да оформят необходимите документи, за да го запазят. „Местният съвет ни даде осем седмици да подадем разрешение за планиране и би било страхотно да проследим човека зад „Перкунас“, за да получим малко повече подробности, за да можем да го запазим."

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин