Мистерията на Омагьосаната магистрала - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистерията на Омагьосаната магистрала
Автор: Таня Стоилкова

Омагьосаната магистрала не е път, който незнайно как те върти в кръг или те превръща в митично същество. Омагьосаната магистрала (Enchanted Highway) е чудесен пример как да привлечеш туристи насред нищото, към място със слаб магнетизъм.

Десетина метални скулптури омагьосват погледите на минувачите по магистралата северно от градчето Риджънт (Regent) в щата Северна Дакота. Идеята е на скулптора Гари Греф, който решил да се бори с тенденцията малките населени места да загиват, като създаде най-големите в света скулптури от метален скрап на открито.

Огромните скулптури се разпростират в продължение на около 50 км и са атракция за всеки, навлязъл в дълбоката прерия.

Сред скулптурите се отличават изображенията на Теди Рузвелт, яздещ див кон, Тенекиеното семейство и най-големият в света скакалец. Композиция от семейство фазани също привлича вниманието - 19-метров мъжки,15-метрова женска и три 4-метрови малки фазанчета. “Мечтата на рибаря” е една от най-сложните скулптури в целия проект, която представлява огромна 21-метрова метална риба.

Някои от творенията имат пикник заслон, място за почивка и паркинг. Разбира се, има и магазинче за сувенири, от където може да се закупят малки копия на големите скулптури. Мечтата на Гари е да разшири проекта си. Той мисли за построяването на амфитеатър, воден парк и много други атракции.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Rali Hristova, 08.08.2013 | 15:51
Много интересно! наистина изобретателен ум :)
Абонирайте се за нашия бюлетин