Морският ресторант в пещера в Италия - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Морският ресторант в пещера в Италия
Автор: Peika.bg
Морският ресторант в пещера в Италия

Вълшебно и омагьосано място, ресторант с тераса, създадена в естествена пещера. Ресторантът Grotta Palazzese носи името си от едноименната пещера и от мястото, което някога се е наричало още "Grotta di Palazzo". 

Това е ексклузивно и атмосферно място, използвано за партита и банкети от 1700 г., както се вижда от акварел от 1783 г. на Жан Луи Депре. Синьото на морето и небето контрастира с мистериозната атмосфера на естествените кухини. 

Цветовете на деня карат красотата на крайбрежния пейзаж да блести, а тези на вечерта, по залез слънце, създават незабравими нюанси, в чара и елегантността на светлините на ресторанта.

Морският ресторант в пещера в Италия
Снимка: pixabay

Лятната пещера принадлежи на хотел Grotta Palazzese, който се намира над варовиковата пещера. Гледката е насочена право към Адриатическо море. Ресторантът е отворен от май до октомври.

Романтичната обстановка е идеална за италианската кухня.

Grotta Palazzese винаги е била незабравима дестинация за тези, които обичат да откриват очарователни места и да търсят изискана кухня. От 1700 г. пътниците, идващи от Европа за Южна Италия, спират на това очарователно място, чиято красота е описана в техните хроники. Оттогава чарът остава същият, с нотка на модерност, която прави ресторант Grotta Palazzese още по-приветлив и изключителен.

Морският ресторант в пещера в Италия

Ресторантът е известен не само с красотата и уникалността на скалата, в която е разположен. Всъщност кухнята е идеална за всички, които търсят ексклузивност и изисканост. Ястията винаги са обгрижени във всяко едно отношение, като се обръща максимално внимание на качеството на съставките и хармонията на 'Visual Food'. Те се основават предимно на храни, принадлежащи към апулийската кулинарна традиция, с добавяне на аромати, подправки и аромати за по-голяма изисканост на ястията.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин