Мраморните пещери - 50 нюанса синьо - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мраморните пещери - 50 нюанса синьо
Автор: Peika.bg
Мраморните пещери - 50 нюанса синьо

Чували ли сте за Мраморните пещери? Вероятно не, но можем да ви уверим, че това е едно от най-красивите места в южноамериканска област.

Те се намират в езерото Дженерал Карера (половината, от което е в Аржентина) в южната част на Чили и са на възраст от 6000 години.

Те представляват уникална геоложка формация от кухини, тунели и колони, приличащи на монолити от мрамор и изваяни от вълните. Пещерите са наричани още „мраморната катедрала“, заради красивите скални образувания, които се отразяват във водите на езерото. Най-забележителното е, че мястото изглежда по различен начин през всеки сезон, като зависи от промяната на нивото на водата, времето и сезона.

Мраморните пещери - 50 нюанса синьо


Затова, ако сте се запътили натам, най-доброто време да посетите това природно чудо е през топлите сезони. Не че и в студените няма да е красиво, но в началото на пролетта плитките води имат красив тюркоазен цвят, а когато дойде лятото, водните нива започват да се повишават и създават прекрасен тъмносин цвят, който в комбинация с изваяните скали, прави гледката незабравима. Определено ви препоръчваме да посетите тази далечна и труднодостъпна дестинация – заслужава си!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин